KYK Borç Yapılandırma Nasıl Yapılır?

KYK borç yapılandırmalarına kısa bir süre kala KYK borcu olanlar, borç yapılandırmasının nasıl yapılacağını ve son günün ne zaman olduğu merak etmeye başlandı. KYK (Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) borç yapılandırma nasıl yapılır?

20.01.2021-17:40 - (Son Güncelleme: 20.01.2021-17:40) KYK Borç Yapılandırma Nasıl Yapılır?

KYK borç yapılandırması vatandaşlar tarafından araştırılıyor. KYK borç yapılandırması nasıl yapılır? KYK borç yapılandırması yapma yöntemi nedir?

KYK borç yapılandırmasının 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki dönemlere ait borçları kapsadığı bilinmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tahsil edilecek vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, daha önce verilen idari para cezaları yapılandırılacağı belirtildi.

KYK borç sorgulama ekranı için buraya tıklayınız.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların KYK borcu için, kanunun çıktığı tarihten itibaren 31 Ocak'a kadar müracaat etmesi gerekmektedir. Ödemelerde maksimum 18 taksit yapılabilmektedir. 

Taksitler iki ayda bir ödenecek olup ilk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda da, işleyen faizler silinmektedir. İlk taksit ödemesi, Şubat 2021'de gerçekleştirilecektir.

KYK borç ödeme ekranı için tıklayınız.

KYK BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

KYK borç yapılandırmasının nasıl yapıldığı merak ediliyor. KYK borç ödeme işlemi için e-Devlet üzerinden 'İnteraktif Vergi Dairesi' uygulamasına giriş yapılması gerekir. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında bulunan '7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri' bölümünden başvuru yapılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal