Konut Fiyatları Arttı, Kredinin Avantajı Kalmadı

Fiyatlar yükselince kredilerin de bir anlamı kalmadı. Konut fiyatlarındaki zam, % 30’a ulaştı.

10.07.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-11:41) Konut Fiyatları Arttı, Kredinin Avantajı Kalmadı
Salgın sebebiyle duran ekonominin ve gerileyen tüketimin hareketlendirilmesi için kamu bankaları tarafından, 4 yeni düşük faizli kredi destek paketi devreye alınmıştı.

Konutlarda aylık faiz % 0,64’e, taşıtta ise % 0,49’a, tatil kredisinde de % 0,67’ye indirilmişti.

Vatandaş en fazla konut kredisiyle ilgileniyor. Daha faiz miktarları açıklanmadan konut fiyatlarında %e 10 zam uygulandığına işaret eden İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, 'Haziran sonuna doğru bu zam oranları yüzde 30’u buldu.' ifadelerini kullandı.

SUNİ FİYAT ARTIŞI

Bu zam, arz-talep dengesinden değil, tamamıyla suni bir fiyat yükselişi olduğuna vurgu yapan Aşa, 'Krediler vatandaş için avantajlı olmaktan çıktı. Fiyatlar yükseldiği için çok kişi vazgeçti. 1-27 Haziran aralığında toplam kredili konut satışı 93 bin 704’te kaldı. Suni fiyat artışları olmasaydı bu satışlar 150 bine çıkardı:' dedi.

ŞİKAYET EDİN

Nizameddin Aşa, şu ifadelerle vatandaşı uyardı:

'27 Mayıs’tan önceki ilanla, 27 Mayıs sonrası ilanda fiyat farkı varsa mutlaka bu iki ilanın çıktısını alıp Ticaret Bakanlığı’na, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ve üç kamu bankasının genel müdürlüklerine göndersinler. Bu firmalar için kredi çıkmayacaktır.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal