Koca Piri Reis Doğal Gaz İçin Karadeniz'de Çalışacak

Doğu Akdeniz'de petrol ile doğal gaz arama faaliyetlerine devam eden Türkiye, Karadeniz'de hamlelerini sürdürüyor. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ile Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme AŞ (DEPARK) arasında Karadeniz'deki gaz hidrat kaynaklarının araştırılması için proje için protokole imza atıldı.

12.08.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-16:48) Koca Piri Reis Doğal Gaz İçin Karadeniz'de Çalışacak

Koca Piri Reis Araştırma Gemisi, Karadeniz'de gaz hidrat kaynaklarını arayacak.

Dokuz Eylül Üniversitesinden (DEÜ) bilim insanları, üniversitenin araştırma gemisi Koca Piri Reis ve Karadeniz'deki gaz hidrat kaynaklarıyla ilgili araştırma çalışması yapacak.

Üniversiteden gelen açıklamaya göre Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ile Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme AŞ (DEPARK) arasında Karadeniz'deki gaz hidrat kaynaklarının araştırılması için proje için protokole imza atıldı.. Projeyle Karadeniz'de büyük alanlarda var olduğu bilinen gaz hidratların miktarı, barındırdığı gaz hacmi, gazın jeokimyasal bileşiminin tespiti ile en uygun gaz üretim şeklinin tespit edilmesi hedefleniyor.

DOĞAL GAZ BULMAYA İMKAN VAR

Açıklamada fikirlerine yer verilen proje koordinatörü DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derman Dondurur, uygun şartlarda 1 metreküp gaz hidrattan 164 metreküp doğalgaz elde etmeye imkan olduğunu belirtti.

Projedeki esas araştırma yolunun sismik faaliyetler olacağını ve çalışmalarının hepsinin Dokuz Eylül Üniversitesi'ne ait olan Koca Piri Reis araştırma gemisi ile yapılacağını ifade eden Dondurur, araştırmanın deniz zemininden sediment emsallerinin alınmasını ve bunların jeokimyasal ve jeoteknik analizini de kapsayacağını belirtti.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar da Türkiye'nin son zamanlardaki enerjide bağımsız olma hususundaki hamlelerini politikasını izlediklerini ifade ederek 'Ülkemizin enerji alanındaki hamlelerine, enerjide dışa bağımlılığı azaltma konusundaki çalışmalarına destek olacak bu önemli projemizin hayırlı olmasını diliyorum.' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal