Kırsal Kalkınma İçin 1,2 Milyar Liralık Yeni Hibe Çağrısı

Bakan Pakdemirli, "Toplam hibe desteği bütçesi 158 milyon avro, yani 1,2 milyar lira olan IPARD-II 9. Başvuru Çağrısı için ilana çıktık." dedi.

11.05.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-11:27) Kırsal Kalkınma İçin 1,2 Milyar Liralık Yeni Hibe Çağrısı
Bakan Pakdemirli, "Toplam hibe desteği bütçesi 158 milyon avro, yani 1,2 milyar lira olan IPARD-II 9. Başvuru Çağrısı için ilana çıktık." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı 2 (IPARD-II) kapsamında toplam hibe bütçesi 158 milyon euro olan 9. Başvuru Çağrısı için ilana çıktıklarını açıkladı.

Bakan Pakdemirli, yazılı açıklamasında, kırsalda daha fazla yatırım, üreticiye daha fazla kazanç, istihdama daha fazla fayda amacıyla IPARD kırsal kalkınma hibelerini yatırımcılarla buluşturmayı sürdürdüklerini belirtti.

Bu defa da toplam hibe bütçesi 158 milyon euro, yani 1,2 milyar TL olan IPARD-II 9. Başvuru Çağrısı için ilana çıktıklarını belirten Bakan Pakdemirli, IPARD destekleri ile bir taraftan Avrupa Birliği standartlarında rekabetçi yeni işletmeler kurulmasını desteklerken diğer taraftan kırsalda kazanç sağlayan çalışmaları çeşitlendirdiklerine işaret etti. Bakan Pakdemirli, böylelikle kırsaldaki kadın ve genç girişimcileri daha fazla desteklemeyi ve kaliteli üretimi teşvik etmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Bakan Pakdemirli, bu çağrı kapsamında "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" ve "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi" ile "İş Geliştirme" alanlarında sunulacak projelerin destekleneceğine vurgu yaparak, şu açıklamalarda bulundu:

"Hayvancılık sektöründeki yatırımların destekleneceği Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbirinin destek bütçesi 104 milyon avro, yani 790 milyon liradır. Bu kapsamda yatırım tutarı 5 bin ila 500 bin avro arasındaki projelere yüzde 50-70 oranında hibe desteği sağlanacak. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri için ise 54 milyon avro, yani 410 milyon liralık destek bütçesi tahsis edildi. Bu çerçevede de yatırım tutarı 5 bin ila 500 bin avro arasındaki projelere yüzde 55-65 oranında hibe desteği verilecek."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal