İstanbul Havalimanı'nda 5G Testi Tamam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, coronavirüsün başladığını tarihten itibaren etkili tedbirlerin uygulandığı havaalanlarını iç ve dış hatlarda neredeyse 1.5 milyon yolcunun kullandığını belirtti.

22.06.2020-07:55 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-07:54) İstanbul Havalimanı'nda 5G Testi Tamam

Bakan Karaismailoğlu, “Bu sayının özellikle şu anda salgın nedeniyle uçulmayan dış hat uçuş noktalarının süreç içinde yeniden açılmasıyla çok daha hızlı artacağına inanıyoruz. Dış hat uçuşlar için 92 ülkeyle iş birliğimiz devam ediyor. Kuruluşlar ve muhatap ülkelerle uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.

GELİŞ-GİDİŞ KATI

Konuyla alakalı AA’ya açıklamalarda bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’nın bütün aşamaları bittiğinde yalnızca Türkiye’nin değil, bölgenin bütün gereksinimini karşılayacağını dile getirdi. Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Havalimanımızda sunulacak 5G sinyali konusunda ise çalışmalarımızda çok önemli aşamalar kat ettik. Ülkemizde faaliyet gösteren 3 operatörün de 5G test çalışmaları tamamlandı. Terminal geliş ve gidiş katında kurulacak 5G antenlerinin kablolama işlemleri bitirildi ve merkezi donanımların kurulumları yapıldı. Operatörlerin ticari lisansları aktif olduğunda, terminal geliş ve gidiş katında 5G uygulamasını yolcularımızın kullanımına sunacağız.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal