İhtiyaç Kredileri

İhtiyaç Kredileri Nedir, ihtiyaç kredileri kimler alabilir, ihtiyaç kredisi ne için gerekli, ihtiyaç kredisi almak için neler yapmalıyız, ihtiyaç kredisi alırken nelere dikkat etmeliyiz? Bu haberimizde ihtiyaç kredi ile alakalı bilgileri sizler için derledik.

30.04.2018-17:50 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-17:51) İhtiyaç Kredileri

İhtiyaç Kredisi Nedir

İhtiyaç kredisi bankaların müşterilerine zorunlu ihtiyaç halinde verdikleri bir miktar paradır.

Basit anlamda kısa vadeli ve az tutarlı para ihtiyaçlarımızı karşılamak için kullandığımız bir krediye denir. Son zamanlarda bankaların da gelişmelere ayak uydurması ile birlikte şubeye gitmeden telefon veya internet yoluyla bile ihtiyaç kredisi alınabilir.

İhtiyaç Kredileri, krediler, bireysel krediler ve ticari krediler olarak ayrılırlar. Eğitim kredisi, tatil kredisi gibi alt türler de ihtiyaç kredisi kapsamına giren kredi türleri vardır. Bankalar kampanyaları ile bu alt başlıklarla sunduğu kredi türlerinde düşük faizli kredi özellikleri ile vatandaşa verirler.

İhtiyaç kredisi almak için çeşitli şartların bir arada ve yerine getirilmiş olması gerekmektedir. Bunlar; ihtiyaç kredisi alacak kişinin çalışıyor olması, en az 3 ay sigorta girişinin olması ve bankalarla arasının iyi olması gibi temel şartlardır. Bu şartlar temel şartlardır ve kesinlikle yerine getirilmiş olması gerekmektedir. Kişinin ihtiyaç kredisi alabilmesi için ayrıca kredi puanı notu da yüksek olmalıdır. Kredi Puanı notu da bankaların kredi kartlarını veya daha önceden kullanmış olduğunuz kredi varsa ödemelerin düzenli veya ne kadar düzensiz olduğuna bakarak belirlenen puanlamalardır.

İhtiyaç kredisi nasıl çekilir konusuna gelecek olursak. Bankaların ihtiyaç kredisi şartları için belirlediği birincil belgeleri ve şartları vardır. Gelir belgesi, kredi notunun uygunluğu gibi. Bunun yanında yasal olarak sunulan genel şartlar da vardır.

Peki bu ihtiyaç kredisi şartları nelerdir?

İhtiyaç kredisi şartlarını şöyle özetleyebiliriz:

İhtiyaç kredisi başvurusu yapabilmek için öncelikle 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekiyor.

Bankaya bir gelir kaynağı göstermeniz, yani belgelemeniz gerekiyor. Bunun için ya SSK kaydı sahibi olmalı ya da vergi levhası olan bir şirket sahibi olmanız gerekiyor. Bankalardan kredi onayı almak için levhanızda kâr gözükmeli veya SSK kaydınız son iş yerinde 3 ay dolmuş olmalı.

Kredi notu adı verilen banka ve borç ilişkileri geçmişiniz, fatura ödemeleriniz, kredi ve kredi kartı ödemelerinizin düzenli seyretmiş olması gerekiyor.

Kredilerde eskisi kadar kefil aranmıyor ancak banka gerekli görürse ister.

İhtiyaç kredisi vadeleri yasal olarak 48 ay sınırındadır, ancak ipotekli kredi çekecekseniz 120 ay vadeye kadar çıkabiliyorsunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal