Hem Aylık Hem Emeklilik Maaşı Arttırılıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni planlamayla okul müdürlerine statü üstünlüğü sağlayacak.

09.11.2018-08:57 - (Son Güncelleme: 09.11.2018-09:11)

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni planlamayla okul müdürlerine statü üstünlüğü sağlayacak. Şimdiki sistemle öğretmenlerle aynı statüde yer alan okul müdürleri, artık hem aylık hem emeklilik maaşı bakımından öğretmenlerden üst bir konuma geçecek. İdareci olma koşulları da zorlaştırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği “Öğretmenlik Meslek Kanunu” çalışmasının detayları yavaş yavaş belirlenmeye başlandı. Önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulması beklenen kanunda, öğretmenlerin ve okul idarecilerinin mesleki gelişmeleri baştan yapılandırılacak.

 YÜKSEK LİSANS ŞART

Öğretmen alımlarında büyük bir farklılık yapılacak. Buna göre Bakanlık, pedagojik formasyonu kaldıracak. Bunun yerine eğitim fakültesinden mezun öğretmen adayı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile yapılan işbirliği kapsamında bir yıl pedagojik yüksek lisans eğitimi alacak. Öğretmen adayı bir taraftan yüksek lisans eğitimine devam ederken diğer taraftan mesleğini yapacak.

YETERLİLİK ÖLÇÜLECEK

Bir diğer önemli değişiklik de okul idarecilerine getiriliyor. Şu anki sistemle okul müdürleri öğretmenlerle aynı statüde yer alırken yeni düzenleme ile hem maaş hem emeklilik maaşı açısından öğretmenlerin statüsünden üstün olacaklar. Ancak okul idarecisi olma koşulları da zorlaştırılacak. Yeni modelde okul idareciliğine atamada yeterliliklere dayalı yazılı sınav uygulaması ve lisansüstü seviyede diplomaya dayalı olarak yeniden düzenlenecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal