Hazine ve Maliye Bakanlığından Esnaf Destek Paketi Uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, sosyal medyada bir takım hesaplar aracılığıyla paylaşılan lafta "Esnaf Destek Paketi" bilgi notunun gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

27.03.2020-15:58 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-15:44) Hazine ve Maliye Bakanlığından Esnaf Destek Paketi Uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, sosyal medyada bir takım hesaplar aracılığıyla paylaşılan lafta "Esnaf Destek Paketi" bilgi notunun gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının sosyal medya (twitter) hesabından yapılan uyarısında, bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi belirtildi.

Uyarıda, bu destek paketinden faydalanmak için daha önce KOSGEB benzeri kurumlarda kredi kullanmamış olmak, SGK, vergi dairesi ya da üçüncü kişilere haciz veya borç kaydı bulunmamak, kredi çekebilecek seviyede kredibiliteye (1300 üstü) sahip olmak ve ticari sicile mensup olan herhangi bir işletmeye ortaklığı bulunmama benzeri koşullar arandığı doğrultusundaki paylaşımların doğru olmadığın altı çizildi.

GERÇEK FAYDALANMA KOŞULLARI

Bakanlığın paylaşımında, Halkbank vasıtasıyla sunulan Esnaf Destek Paketi ile ilgili detaylar da yer aldı.

Buna bakıldığında, daha önce esnaf ile sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle Hazine faiz destekli kredi kullananlardan kredi borcu bitmiş olanlar doğrudan, kredi borcu sürenler de ortağı olduğu ESKKK kefaletiyle kredi alabilecek.

Kredi taleplerinde SGK, vergi dairesi, icra dairesinden bilgi ve belgeler talep edilmiyor. Kredi notu 1300 olanlar krediden kolaylıkla yararlanabilecek. Bu krediden yalnızca esnaf ve sanatkar odalarına mensup olanlar faydalanabilecek.

Pakete müracat etmek için kurumlar vergi beyannamesi ve işletme hesap özeti istenmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal