Hazine Bakanı Berat Albayrak: Haziran Ayında Cari Fazla Vereceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir ilk diyerek Haziran ayında AK Parti iktidarları döneminde ilk defa yıllık cari fazla verileceğini söyledi.

03.06.2019-16:36 - (Son Güncelleme: 03.06.2019-16:28)

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Haziran ayında AK Parti iktidarları döneminde ilk kez senelik cari fazla verileceğini ve yeni dönemin başlayacağını ifade etti.

Bakan Albayrak, ihracat rakamlarını Twitter'dan değerlendirdi. Bakan Albayrak, Mayıs ayında 16,8 milyar dolarlık ihracatın yapıldığını ve Cumhuriyet tarihinin aylık ihracat rekorunun kırıldığını söyledi. Bakan Albayrak, dengelenme döneminin ve ihracat öncelikli politikaların başarısının, 2019 senesinde YEP hedefi olan 26 milyar dolar cari açık rakamını da tarihe gömdüğünü söyledi.

Bakan Albayrak Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

"CARİ AÇIK RAKAMINI TARİHE GÖMÜYORUZ"

"Mayıs ihracatımız, yüzde 11,46 yükselerek 16,8 milyar dolar oldu ve Cumhuriyet tarihimizin aylık ihracat rekorunu kırdı. Dengelenme döneminin ve ihracat öncelikli politikalarımızın başarısı ile 2019 senesinde YEP hedefimiz olan 26 milyar dolar cari açık rakamını tarihe gömüyoruz.

"İLK DEFA YILLIK CARİ FAZLA VERECEĞİZ"

İnşaallah Haziran'da, AK Parti iktidarları döneminde ilk kez senelik cari fazla vereceğiz ve yeni bir dönem başlayacak. Üretim ve ihracat öncelikli ekonomi modelimizi her alanda atacağımız adımlarla çok daha güçlendirecek ve artık cari açık konusunu gündemimizden çıkaracağız."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal