Hazine Bakanı Albayrak: Dövizdeki Operasyonu Püskürttük!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Dövizdeki operasyonu 2 ayda geri çevirdik" ifadelerini kullandı.

08.11.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-12:12) Hazine Bakanı Albayrak: Dövizdeki Operasyonu Püskürttük!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan Adım Adım Ekonomi Programı'nda açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dövizde meydana gelen dalgalanmayla alakalı, "Büyük operasyonu 2 ayda geri çevirdik" dedi.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

DAHA GÜÇLÜ BİR NETİCEYLE KARŞI KARŞIYA OLACAĞIZ

Bankacılık ve finans sektörü, kamu, reel sektör kısaca tümü önemli bir ivme meydana koydu. Yapısal dönüşümleri faaliyete geçireceğiz. İlerleyen 5 senelik dönemde Türkiye dünyanın en güçlü üreten ekonomisi olma hedefinde hamleler yapacaktır. 2 ayda güçlü adımlarla bu ekonomik operasyonu savuşturduk. Ekonomi idaresi olarak sürece çok önemli bir refleks gösterdik. Ekonomiyi hedef alan bu ataklara karşı öenmli tecrübe elde ettik. Ekonomide yüzde 10 kampayası ile Kasım ve Aralık aylarında çok daha kuvvetli bir sonuç ile karşı karşıya olacağız. Gün gün, sektör sektör izliyorum.

YIL SONU CARİ DENGE SÜRPRİZİ

Enflasyonla mücadele için bir dizi ÖTV ve KDV indirimleri hamleleri yapıyoruz. Bu indirim ve yardımlar sonucunda değerlerdeki iyileşmeler daha da artarak sürecek. Türk halkı olarak tarihte hep zor olanı elde ettik. Gıda enflasyonuna karşı hamleler yapomayı sürdüreceğiz. Sene sonunda cari denge çok daha sürprize gebe, ayrıntısını paylaşmayayım. Kimsenin piyasadaki pozitif havayı bozmasına müsaade etmeyeceğiz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal