Fed Başkanı Powell: Ekonomimizle İlgili Temelde Bir Yanlış Yok

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, "Ekonomimizle ilgili temelde bir yanlış yok. Aksine ekonomi çok iyi performans gösterdi" şeklinde konuştu.

26.03.2020-16:58 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-17:05) Fed Başkanı Powell: Ekonomimizle İlgili Temelde Bir Yanlış Yok

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ABD ekonomisinin durgunluk yaşadığını fakat bunun normal olmadığını ifade ederek, "Ekonomimizle ilgili temelde bir yanlış yok. Aksine ekonomi çok iyi performans gösterdi” ifadelerini kullandı.

Powell, televizyon programında yaptığı konuşmasında, Fed'in acil kredi sağlama yetkisi olduğunu ve kredi sağlama konusundaki sınırın yalnızca Hazine Bakanlığı'nın verdiği desteğin tutarı olduğunu kaydetti.

Salgının yol açtığı durumun normal bir ekonomik daralma olmadığını ifade eden Powell, "Bu benzeri görülmeyen durumda geçici adımlar atma, bu kredileri sağlama imkanımız var ve bunu agresif bir şekilde yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Powell, salgının yayılma hızını yavaşlatmak amacıyla insanlardan işletmelerini kapatmaları ve evden çıkmamaları istendiğini hatırlatarak, virüs kontrol altına alındığında işletmelerin tekrar açılağını ve güvenin geri döneceğini kaydetti.

Bu dönemde işsizlik oranında artış ve ekonomik faaliyetlerde önemli bir azalmanın olabileceğinin altını çizen Powell, diğer taraftan bu durumun üstesinden gelindiğinde iyi bir toparlanmanın yaşanabileceğini söyledi.

Powell, "Ekonomiye kredi akışı sağlayarak ve faiz oranlarını düşük tutarak yapmaya çalıştığımız temel şey, toparlanmanın güçlü olmasını sağlamak" şeklinde konuştu.

"ABD EKONOMİSİ BİR DURGUNLUK İÇİNDE OLABİLİR"

Powell, "İlk işin virüsün yayılmasını kontrol altına almak ve daha sonra ekonomik faaliyetlere devam etmek olduğunu düşünüyorum" dedi.

ABD ekonomisinin bir durgunluk içerisinde olabileceğini fakat bunun tipik bir resesyon olmadığının altını çizen Powell, "Ekonomimizle ilgili temelde bir yanlış yok. Aksine ekonomi çok iyi performans gösterdi" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİK FAALİYET BU YILIN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE AZALABİLİR"

Jerome Powell, ekonomik faaliyetin bu senenin ikinci çeyreğinde azalabileceğini fakat yılın ikinci yarısında canlanacağını düşündüklerini söyledi.

Powell, Fed'in istikrarın sağlanmasını ve işletmelere kredi verilebilmesini sağlamak için uğraştığını, bunun olağanüstü bir durumda yapılan uygun bir adım olduğunu ifade ett.

"CEPHANESİZ KALMAYACAĞIZ"

Fed Başkanı Powell, kredi sağlama konusunda da Fed'in "cephanesiz kalmayacağını" kaydederek, faiz oranlarını da daima uygun olduğunu düşündükleri orana düşürdüklerini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal