Faturalarda Yüzde 25 Tasarruf Sağlayan Cihaz Geliştirildi

Erzurum'da 'Dadaş mucit' olarak bilinen elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, elektrik sayaçlarında yüzde 25 tasarruf sağlayan cihaz icat etti.

06.02.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-12:14) Faturalarda Yüzde 25 Tasarruf Sağlayan Cihaz Geliştirildi

Erzurum'da ikamet eden evli 4 çocuk babası Ebubekir Taşbaşı (57), son zamanlarda yükselen elektrik faturalarını düşürmek için yüzde 25 tasarruf sağlayan bir cihaz icat etti. Şimdiye kadar hep vatandaşların yararına buluşlar geliştirdiğini ifade eden Taşbaşı, 'Akıllı kutu' ismini verdiği 45'inci buluşu sayesinde bundan sonra faturaların yüzde 25 daha ucuz geleceğini açıkladı. Dadaş Mucit, bu şekilde hem ülkenin hem de insanların büyük oranda tasarruf etmiş olacağını ifade etti.

SAYACIN DEVRİNİ DÜŞÜRÜYOR VE HER YERE EŞİT DAĞITIYOR

Taşbaşı cihaz hakkında yaptığı açıklamalarda, 'Gün boyu prize takılı olan akıllı kutu, şebekeden gelen güçlü akımı yani aktifi reaktife çevirip evde kullanılan cihazlara dağıtıyor. Böylelikle evdeki cihazları yıldırım ve gelen güçlü akımdan da koruyor. Ev ve iş yerlerine gelen güçlü akım, sayacı hızlı çevirdiği için faturular kabarık geliyor. Bu akıllı kutu ise sayacın devrini düşürür ve her yere eşit dağıtır. Yaklaşık 150 liraya mal ettiğim cihaz sayesinde halkımızın fazladan ödediği para cebinde kalacak.

HER TÜRLÜ DESTEĞE İHTİYACIM VAR

ARGE çalışmalarını çok seviyorum. Aklımda bir çok buluş var. Onları da hayata geçirmek istiyorum. Fakat maddi ve manevi desteğe ihtiyacım var. İnsanoğlunun yapamayacağı şey yoktur' ifadelerini kullanarak cihaz hakkında bilgiler verdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal