Erken Seçim Kararına İş Dünyasında Olumlu Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararının ardından iş dünyasından olumlu karşılık geldi.

18.04.2018-17:08 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-17:14) Erken Seçim Kararına İş Dünyasında Olumlu Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağını karar kılması sonrasında piyasaların ve iş adamlarının ilk tepkisi olumlu oldu. Erken Seçim Kararının ardından iş dünyasından da destek ve memnuniyet açıklamaları anında geldi.. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı erken seçim kararını yorumladı. Başkan Avdagiç, “Seçimlerin erken yapılması en fazl gerçek sektöre yararlı olacaktır. İş adamları yatırım kararlarını öne alır. Çok daha fazla güçlenecek yönetim düzeniyle üretim yarışı 1.5 sene daha erken başlar” şeklinde seçimi yorumladı.

Avdagiç, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile birlikte güçlenecek siyasi istikrarın, ekonomideki uyum ve gelişmeye faydalı olacağının altını çizdi.

Şekib Avdagiç, şunları söyledi:

“Hep söylüyoruz ülkemizin bekleyecek bir saniyesi bile yok. Dünyanın bu şartlarda iş dünyası olarak ihtiyacımız olan tek şey siyasi istikrarın devam etmesidir. Hele ki Suriye ve Irak ile ilgili gelişmeler devam ederken, ABD ve Rusya arasında gerginlik yükselirken kararları seri bir şekilde almalıyız. Ekonomide kur üzerinden yapılan atak ve reel sektörün taşıdığı tehlikeler açısından ülkemizin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne beklemeden, hemen geçmesi zorunluluktur’’ şeklinde erken seçimin doğru karar olduğuna vurgu yaptı.

ASKON: ‘’ ERKEN SEÇİM KARARI YERİNDE OLMUŞTUR’’

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, erken seçim kararını alakalı olarak ‘Sayın Bahçeli’nin çağrısını doğru bulduğumuzu halk ile paylaşmıştık. Keza Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Haziran’da yapılacağına ilişkin açıklamayı da yerinde ve isabetli buluyoruz. Ülkemizin öncelikleri bakımından biran evvel seçim konusu gündemden kalkmalıdır" şeklinde seçim kararını memnuniyetle karşıladı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal