EPDK'nin Enerji Sektörüne Yönelik Tüm İşlemleri Elektronik Ortamda Yapılabilecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kamulaştırmadaki işlemlerle ilgili de 1 Temmuz'dan itibaren elektronik başvuru alınmasına karar verildiğini açıkladı.

30.05.2020-11:05 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-11:03) EPDK'nin Enerji Sektörüne Yönelik Tüm İşlemleri Elektronik Ortamda Yapılabilecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kamulaştırmadaki işlemlerle ilgili de 1 Temmuz'dan itibaren elektronik başvuru alınmasına karar verildiğini açıkladı.

EPDK, enerji sektöründe yatırımların önünü açmak için başlattığı bürokratik işlem ve süreçleri azaltacak faaliyette sona yaklaşıldığı, kamulaştırma alanındaki işlemler için ise 1 Temmuz tarihinden itibaren elektronik başvuru alınmasına karar verildiği bildirildi.

EPDK'den gelen açıklamaya göre, doğal gaz, elektrik, akaryakıt ve LPG piyasalarıyla ilgili işlemlerin, mevzuata yönelik bir takım istisna durumları dışında, tamamı artık elektronik ortamda yapılabilecek.

Kamulaştırma alanındaki işlerinin 1 Temmuz tarihinden itibaren elektronik ortamda yapılması kararıyla, başvuru ile inceleme zamanları kısalacak, coronavirüs salgını sebebiyle sosyal temasın azaltılması kuralı da yürütülecek.

E-başvuru uygulaması başta elektrik üretim tesisleri için 1 Temmuz tarihinde başlayacak. Bu kuruluşlar için bir süreliğine elektronik başvurunun yanı sıra yazılı başvuru da kabul edilecek, sektörün sürece uyum sağlaması temin edilecek.

Peşinden elektrik dağıtım kuruluşları ve doğal gaz piyasası ve petrol piyasası kapsamındaki lisans türleriyle ilgili kamulaştırma talepleri de aşamalar olarak elektronik başvuru olarak alınacak. Sürecin bitiminde tüm kamulaştırma hizmetleri elektronik ortam üzerinden sağlanacak.

KAMULAŞTIRMA SÜRECİNDE BELGELER AZALIYOR

Bu arada taşınmaz sağlanması için başvurularda verilmesi gereken bilgi ve belgeler listesi elektronik başvuruyu da içinde barındıracak şekilde güncellenecek.

EPDK'nın açıklamasına göre, yatırım süreçlerinin daha fazla hızlanması için başvuruda talep edilen bilgi ve belgeler de azaltıldı.

Kamulaştırmayla ilgili ihtiyaç olan güncel listeye EPDK’nin internet sitesinden ulaşım sağlanabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal