Emeklilerin Bayram İkramiyelerinin Tarihi Belli Oldu

Emekliler ikramiyelerine kavuşuyor. Tüm emekliler 27 - 31 Mayıs tarihleri arasında Ramazan Bayramı, 5 - 9 Ağustos tarihleri arasında da Kurban Bayramı ikramiyesi alacak. İkramiyeler biner lira toplamda 2 bin lira olacak.

15.04.2019-09:54 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-09:42) Emeklilerin Bayram İkramiyelerinin Tarihi Belli Oldu

Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerini Mayıs ayında hesabında görecek. Bu yıl emekliller iki bayramda da biner lira olmak üzere toplamda 2 bin lira emekli ikramiye alacaklar. Bunun haricinde milyonlarca emekliye ilave ödemeler de gerçekleştirilecek. Peki ikramiyeler ve ilave ödemeler ne kadar ve ne zaman hesaplara yatırılacka? Emekli ikramiyeleri ve ilave ödemeleri hakkındaki bütün ayrıntıları sizler için derledik.

TÜM EMEKLİLERE İKRAMİYE

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran haber geldi. Bütün emekliler bayram ikramiyesi ile ilave gelire kavuştu.

Bu sene Ramazan Bayramı ikramiyesinin 27-31 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiyesinin de 5-9 Ağustos arasında verilmesi planlanırken, emekliler bin liralık tutarın yükseltilmesini istiyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "İkramiyeler, 2019 ve sonraki seneler için emekli aylıkları artışına endekslensin" çağrısı gerçekleşti. Bu talep hayata geçerse, ikramiye tutarı Ocak ve Temmuz aylarında güncellenecek.

Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bir önceki 6 aylık dönemde kaydedilen enflasyon oranı olan yüzde 10.19, memur emeklilerine ise toplu sözleşme artışı ve fark olarak yüzde 10.73 zam yansıtılmıştı.

Eğer artış SSK ve Bağ- Kur'luların zamlarına endekslenirse, Mayıs ikramiyesi bin 101 lira 90 kuruşa çıkacak. Temmuz'da ise bu tutara 2019'un ilk 6 aylık döneminde yapılan enflasyon oranında zam yansıtılacak.

Yani Ağustos ikramiyesi daha da fazla olacak. Eğer artış memur emeklilerininkine endekslenirse de Mayıs'ta bin 107 lira 30 kuruş, Ağustos'ta bin 162 lira 67 kuruş ikramiye ödemesi yapılacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal