Ekonomide Yeni Dönem!

Bakan Albayrak, YEP hedefleri kapsamında dış satımda, sanayi, üretim ve tüm ekonomide yeni bir döneme girildiğini açıkladı.

14.10.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-16:50) Ekonomide Yeni Dönem!

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) hedefleriyle bağlantılı, dış satımda, üretim, sanayi ve tüm ekonomide yeni bir dönemin mesajını verdi.

İHRACATIN, İTHALATI KARŞILAMA ORANI 13 GÜNDE YÜZDE 92'Yİ AŞTI! 

Ekim ayında ve sadece 13 günde dış satımın, dış alımı karşılama oranının yüzde 92,1'e düzeyine yükseldiğini, altın dışındaki rakamın yüzde 101,8 seviyesinde olduğunu kaydetti. Bakan Albayrak, güçlü bir Türkiye ekonomisi tesis ederken, bu oranların yukarı taşımaya devam edeceklerini söyledi.

ALBAYRAK, G-20 TOPLANTISINDA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPTI

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, G-20 ülkelerinin Merkez Bankası Başkanları ve Maliye Bakanları ile Kovid-19 salgını döneminin, ekonomiye yansımaları ve ekonomiyi teslim alan pandemiye küresel yanıtlar getirebilmek için yeniden buluştu.

HER ÜLKENİN ÇIKIŞ YOLU FARKLI 

Bakan Albayrak, ekonominin uluslararası normalleşme sürecinde, ortak paydada buluşulan toplu eylem planının, ülkelere göre değişen işleyişleri hakkında görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal