Ekonomide Arz Nedir?

Ekonomide arz nedir; ekonomi alanında kullanılmakta olan arz ilişkisi, Leon Walras ve Alfred Marshall teorisi üzerinden geliştirilmiştir. Bu alanda ekonominin üretim, tüketim ve Pazar alanı üzerinden değerlendirildiği bilinmekte doğal olarak da ekonomik alanda tüketim odaklı bir üretim alanı seçilmektedir.

27.07.2020-09:42 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-09:40) Ekonomide Arz Nedir?

Ekonomide arz nedir; Ekonomide arz, istek analımda değil, pazara sunulma anlamında kullanılmaktadır. Arz ve talep ilişkisi üzerine uzun yıllar boyunca iktisadi alanda çalışmalar yapılmıştır. Ekonomi global ve ulusal alanda dönmekte olan bir piyasa döngüsü aynı zamanda alım ve satım ilişkisine bağlıdır. Belirli bir zaman diliminde piyasa ve fiyat üzerinden alıcılara sunulmakta olan ürün veya hizmet Pazar üzerinden sunulmaktadır. Bu pazarlama stratejisi, ürünün alım ve satım niteliğine göre incelenerek, marketler, mağazalar ya da internet alanı da olmak üzere alıcının yöneldiği mal ve hizmet alanı olarak kabul edilir. Bir ürünün sürekli olarak satılması bu ürünü alıcının arz ettiği anlamına gelmekte ve bu süreçte sermaye üzerinden yeniden pazara kazandırılmaktadır.

Arzı Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Ekonomide arz nedir; ekonomik alanda arz ve talep ilişkisi ürünün ya da hizmetin alıcı tarafından nasıl karşılandığı ve ne kadar ihtiyaç duyduğunu analiz etmektedir. Bu alanda bir mal ya da hizmetin piyasadaki fiyatı, üretim faktörleri ve ülkede bulunan teknolojik düzey üzerinden doğrudan bağlantısı bulunmaktadır. Geleceğe dönük fiyat beklentiler ve ülkenin ekonomik kararları da arz piyasasını etkileyecek nedenlerle doğrudan ilintilidir. Ülkede verilmekte olan ekonomik kararlar, siyasi nedenler ve tabi ki vergi düzeyleri de arzda etki etmekte olan alanlar arasında yer almaktadır. Bu faktörler üzerinden alıcının alım gücü ve satıcının üretim gücüne bağlı olan ekonomik analizlerde ortaya çıkmaktadır.

Ekonomide Arz Ve Talep Nedir?

Ekonomide arz özellikle mal ve hizmetin pazara sunulmasını kapsamaktayken, talep ilişkisi de alıcının satışa sunulan malı almasını kapsamaktadır. Arz ve talep ilişkisi ekonomideki denge ve istikrar için oldukça önemli bir alan olarak, belirli bir fiyatta sunulmuş olan malın alıcıya hangi alanda ulaştığı ve ülkenin sağladığı ekonomik uygulamalara da bağlıdır. Arz edilen mal alıcıya ulaştırıldıktan sonra satın alma nedeni veya anlama nedeni araştırılarak, bunun üzerine üreticinin geri dönüş alması sağlanır. Ekonomi bu alanda önemli bir denge sağlayıcı olarak, Pazar üzerinden arza çıkardığı ürünün fiyat değerine göre de incelemeler yapacaktır.

Ekonomide Alım Ve Satım İlişkisi

Ekonomide alım ve satım ilişkisi de arz ve talep alanındaki niteliklerle birebir benzerlik taşımaktadır. Ancak ekonomik arz ve talep alanı global bir yaygınlık üzerinden, 21. Yüz yılda döngüsel ekonomiyle bir araya gelmiştir. Alım ve satım alanı da döngüsel ekonomi üzerinden değerlendirilmektedir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal