Dünya Turizmcilerine Göre En Hızlı Toparlanabilecek Ülke Türkiye

Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumunca 45 ülkeden turizm sektörü temsilcilerine yapılan ankette, Türkiye coronavirüs pandemisinden sonra en çabuk toparlanabilecek turizm konumu olarak işaret edildi.

18.05.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-11:42) Dünya Turizmcilerine Göre En Hızlı Toparlanabilecek Ülke Türkiye

Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumunca 45 ülkeden turizm sektörü temsilcilerine yapılan ankette, Türkiye coronavirüs pandemisinden sonra en çabuk toparlanabilecek turizm konumu olarak işaret edildi.

Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu (International MICE&Wedding Forum-IMWF2019) coronavirüs pandemisi sonrasıyla ilgili sektördeki alakalı segment karar vericilerin fikirlerine ulaşmak ve genel kanıyı görmek için anket çalışması yaptı.

İçlerinde Almanya, ABD, Belçika, Hollanda, İspanya, Avustralya, Fransa, İtalya ile Rusya benzeri ülkelerin olduğu 45 ülkedeki 822 şirket ve 1468 turizmciye 9 soru soruldu.

Anketteki "Pandeminin ne zaman son bulacağını düşünüyorsunuz?" sorusuna katılımcıların % 37,8'i 6 ay sonra, % 22,6'sı 3 aydan kısa bir süre içerisinde, % 15,6'sı aralıkta, % 14,8'i de gelecek senenin ilk yarısında salgının biteceği doğrultusunda fikir bildirdi.

"Pandemi sonrası işlerinizin normal düzenine girmesi ne kadar sürer?" sorusuna ise % 29,34'ü 3 ile 6 ay arasında, % 23,3'lük bölümü de 6-9 ay arasında cevabını verdi.

Bu soruya katılımcıların % 14,7'lik bölümü 1 ile 3 ay, % 5,1'lik bölümü de hemen şeklinde fikir bildirdi.

Ankette salgın sonrası en çabuk toparlanabilecek turizm yerleri içerisinde Türkiye ilk sırada yer alırken, etkinliklerini sürdürme noktasında en büyük başarıya imza atan havayolu şirketleri içerisinde Türk Hava Yolları, ilk 5 firma içerisinde yer aldı.

Anketin ayrıntılarıyla alakalı AA muhabirine açıklamada bulunan Forumun Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy, forum olarak toplantı ve destinasyon düğünleri segmentinde sektörün dünya genelinde en mühim bir araya gelme platformunu oluşturduklarını belirtti.

Yaptıkları anketin şimdiye dek kendi segmentinde hazırlanan en büyük kapsamlı çalışma olduğunun altını çizen Ersoy, "Yaşanan pandemi etkilerini, destinasyonlar, havayolları ve müşteriler açısından ele alarak, tahminler ve bu tahminler neticesinde ortaya çıkan iç görüleri yansıttık." diye konuştu.

Katılımcıların % 59'unun müşterilerin salgın sonrası etkinlik için yurt dışı yolculuklarına katılmalarının biraz zaman alacağını düşündüğünü ifade eden Ersoy, "Salgın sonrası hangi turizm destinasyonlarının, ülkelerin en hızlı şekilde toparlanabileceği sorusuna ilişkin yüzde 12,2'lik bir oranla Türkiye ilk sırada yer aldı. Sektör, Türkiye'nin diğer ülkelere göre daha hızlı bu süreci atlatabileceğini düşünüyor. Türkiye'yi ise yüzde 11,7'lik bir oranla Tayland takip ediyor. Üçüncü sırada ise yüzde 9,2 oranla Çin bulunuyor." şeklinde konuştu.

THY İLK 5'TE

Ersoy'a havayollarıyla ilgili de soru yöneltildiğini belirtti.

"Varlığını ve faaliyetlerini sürdürme noktasında en büyük başarıyı hangi havayolu şirketinin gerçekleştirebileceğini düşünüyorsunuz?" sorusuna verilen yanıtlarda Türk Hava Yollarının başarılı bir grafik ortaya koyduğuna dikkati çeken Ersoy, "THY, yüzde 8,05 oranla 19 firma arasında ilk 5'te yer aldı. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates hava yolu şirketi yüzde 13,42'lik oranla ilk, Etihad firması da yüzde 9,05 ile ikinci sırada." açıklamasında bulundu.

EN FAZLA TERCİH EDİLEN KONSEPT "HER ŞEY DAHİL"

Pandemi sonrası müşterilerin grup organizasyonunu yapabileceği otellerde en fazla tercih etmesini bekledikleri konsept hususunda da her şey dahil sisteminin ağır bastığını belirten Ersoy, "Yanıtlarda beklenenin aksine halen her şey dahil seçeneği ön planda. Ankette yüzde 41'lik bir oranı oluşturuyor. Yüzde 21'i ise oda ve kahvaltıdan yana tercihini kullanıyor." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal