Cruise Gemiler Hurdada, Oteller Sırada!

Lüks gemiler sektörün batması ile İzmir Aliağa Söküm Tesisleri'ne gitti. Lüks oteller ise buradan sökülen parçalar almak için sıraya girdi.

27.10.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-16:31) Cruise Gemiler Hurdada, Oteller Sırada!

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

Lüks yolcu gemi turları, Türkiye’de nisan ayından bu yana tamamen durmuş, durumda. Peki, büyük yatırımlarla, özenerek ve titizlikle hazırlanan bu gemiler, ne durumda? Açıkçası gemileerin bugünki tablosu can yakıyor.

Lüks gemiler, söküm için sıraya girerken, lüks oteller de, sökülenlere satın almak için sıra bekliyorlar.

 

ÖNCE TEDARİK ZİNCİRİ SONRA TURİZM AKSADI

Pandemiyle birlikte ilk olarak ülkeler birbirilerine gümrüklerini kapadı. Durum, turizm sektörünü etkiledi. Ve ilk etapta havacılığın ne kadar etkilendiğine bakıldı. Sonra lojistik sektörü ve tedarik zincirinin aksadığını öğrendik.

Bu arada, cruise sektörünün pandemiyle birlikte nasıl battığı gözlerden kaçtı.

İZMİR ALİAĞA, LÜKS GEMİ MEZARLIĞINA DÖNDÜ

Şu anda, İzmir Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde 5 adet yolcu gemisinin söküm işleri devam ederken, üç adet geminin de tesise doğru, yine sökülmek üzere yola çıktığını öğrenildi.

LÜKS GEMİLER SÖKÜM İÇİN SIRAYA GİRDİ

Çok sayıda lüks geminin doldurduğu Aliağa, cruise mezarlığına döndü. Yine birçok lüks gemi de geri dönüşüm için Aliağa’ya söküm için çekilme kararı aldı.

Yolcu gemisi turizminin nisan ayından bu yana tamamen durduğuna işaret eden, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (Gemisander) Başkanı Kamil Önal, pandemi öncesi kargo ve konteynır gemilerini söktüklerini ve lüks gemi görmediklerini belirtiyor.

OTELLER, LÜKS GEMİLERİN PARÇALARI İÇİN SIRAYA GİRDİ

Bir yolcu gemisinin sökümünün kabaca altı ay sürdüğünü kaydeden, Önal, her bir gemide 100 civarında söküm elamanın görev aldığını anlatıyor.

Lüks gemilerin çeliği dışında, koltuğu, ahşabı, mobilyası ya da mutfak malzemeleri için otellerin sıraya girdiğini belirtiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal