Borsa ve TL Değer Kazanıyor!

TL varlığı, Borsa İstanbul, beklenen çıkışını yaptı. Kritik, 1.200 puanlık psikolojik eşiği aşan, Borsa'ya, geçen hafta gelen 610 milyon dolarlık yabancı sermayeden sonra, küresel ilginin artarak devam etmesi bekleniyor!

19.10.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-15:55) Borsa ve TL Değer Kazanıyor!

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

Borsa İstanbul, kritik 1.200 puan direncini kırdı ve yüzde 1,13 artışla (TSİ 14’te) 1.206,14’ü gördü.

Piyasa, Borsa İstanbul’da, eski zirvesi, 1.245’i ilk hedef olarak belirledi. Bankalara yoğun giriş, Cuma günü başladı.

Yabancı yatırımcı, TL’deki yüzde 15’lik değerlenmeye oynuyor.

Hisse Senetleri ve Fon Yöneticisi Cenk Akyoldaş, Haber365 Ekonomi Servisi’nde, 1 aydır, TL’nin çok ucuz olduğuyla ilgili dosya çalışmaları kullanıldığını belirtirken, ‘Yabancılar, 2. Merkez Bankası toplantısını ve gecelik ağırlıklı ortalamasını bekleyip, konsensüs oluşturmuşlar’ sözleriyle, ağırdan aldıklarını ifade ediyor.

Piyasaların sürpriz saydığı, 24 Eylül tarihli Merkez Bankası toplantısında 200 baz puanlık faiz arttırımını, önceden söyleyen Akyoldaş, piyasaların 22 Ekim’deki Merkez’in sıkılaştırmaya devam edeceğini kaydetti.

‘YERLİ DOLARDAN, TL MEVDUATA GEÇECEK!’

Akyoldaş, ’22 Ekim’de, Merkez’in 2. faiz toplantısı ile mevduat faizini artıya geçireceğini, böylece yerli yatırımcının dolardan TL mevduata döneceğini kaydetti.

BORSA İSTANBUL, 1 AYDA YÜZDE 10 GETİRDİ! 

Borsa İstanbul’un son bir aylık getirisinin yüzde 10 olduğunu belirten Akyoldaş, ‘Mart’a kadar 1.400’ü görürüz.

Bankalar hareket etmedi. Dip seviyelerden hareket etmesini bekliyorum’ dedi.

Ara düzeltmelerle birlikte, risk iştahı TL varlıklarda değerlenirken, Borsa’da ise yukarı hareket etme eğiliminde.

S-400’LERİN TESTİ PİYASALARI ETKİLEMEDİ!

ABD’de biri cumhuriyetçi iki senatörün, test edilmesi halinde Türkiye’ye yaptırım uygulanması yönünde teklif verdiği S-400’lerde piyasaların endişeye girmediğini, risk algısının ise kuvvetlendiğini gördük.

300 BAZ PUAN PİYASA DOSTU OLUR!

Goldman Sachs, Merkez Bankası’nın (TCMB) 300 baz puanlık faiz artırımına gitmesini beklerken, bu seviyelerin, piyasa dostu, olacağı yorumunu yapıyor.

DOLAR YÜZDE 10 DÜŞER!

Hisse senetleri Uzmanı ve Fon Yöneticisi Akyoldaş, dolar/TL kurunun 7,20- 7,30 bandına gerileyeceğini, yüzde 8-9 düşüşle 8,58’deki sepet kurun, 7,90 ile 7,95’lara ineceğini belirtiyor.

Akyoldaş, küresel ilişkiler ve pandemide olağanüstü olaylar görülmez ise daha iyi bir tablonun ortaya çıkmasını bekliyor.

Kovid’te büyük sansasyon yaşanmazsa sepet kurun 7,50’ye kadar çekilip, dolar/TL’nin 7 TL’ye ve Euro/TL’nin ise 8 TL’ye gerileyeceğini kaydediyor.

ABD’DEN PAKET BEKLENTİSİYLE ÇIKAN, ALTIN DÜŞECEK!

0,96’lük artışla, 1.917 doları gören ons altın, kritik 1.921 doların altında teknik hareketini sürdürdü.

Altın fiyatları, ABD’de 3 Kasım’daki seçim öncesi ve son anda açılacak bir mali canlandırma paketi beklentisi ile yükseldi.

Altın Analisti, Mehmet Ali Yıldırımtürk, Trump’ın seçim öncesi böyle bir paketi çıkarmayacağı görüşünde.

Rakibi, Joe Biden ile aralarındaki farkı 10 puanın üzerine çıkaran, Trump’ın, seçim sonrası rakibinin elini rahatlatacak bir hamle yapmayacağı kanaatinde.

Seçim öncesinde ABD’den bir teşvik paketi umudunu yitirecek olan piyasalarda, ons altının, beklenen 1.885 dolara gerileyeceğini bildiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal