Berat Albayrak Talimatı Verdi; Fiyatlar Düştü!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, soğan fiyatlarında oluşan spekülatif artışları ve meydana gelebilecek manipülasyonları engelleyici talimatları doğrultusunda başlatılan denetimlerle, soğan fiyatları indi.

24.11.2018-14:48 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-15:48)

Son zamanlarda soğan fiyatlarında yaşanan zamın ardından, Bakan Albayrak, söz konusu durum hakkında çalışma yapılmasına ilişkin talimatlar verdi.

Bakan Albayrak'ın, soğan fiyatlarında başlatılan spekülatif artışları ve oluşabilecek manipülasyonları önleyici direktifleri kapsamında, Ankara'nın merkez ve Polatlı ilçesinde Vergi Dairesi Başkanlığı tarafıondan denetimler başlatılmıştı.

Toptan kuru soğan ticaretine ilişkin denetimler hafta boyunca sürmüştü. Bununla birlikte, toptancı halinde ve hal dışında yapılan satış işlemleri de denetim kapsamına alınmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber ilgili diğer bakanlıkların da yardımıyla devam eden denetim ve çalışmaların neticeleri, Ankara genelindeki 10 zincir markette bugün itibarıyla fiyatlara etki etti.

FİYATLAR UCUZLADI

Ankara'daki 10 zincir marketin, soğandaki spekülasyonu ortadan kaldırmaya ve enflasyonla mücadeleye destek bünyesinde yaptığı indirimin ardından, fiyatlar ciddi oranda indi.

Böylece, soğanın kilogramı ortalama 1,5 lira ucuzlayarak, ortalama 3,5 lira seviyesine düştü.

Migros, Başgimpa, Akyurt, Gimsa, Altunbilekler, Yunus, Şekerciler, Yeni Çağdaş, Çelikler ve Bim, indirim yapan zincir marketler olarak başı çekti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal