Beklenen ECB Kararı Geldi! Faizler Sabit Tutuldu

Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz miktarlarında ve koronavirüs salgını sebebiyle başlatılan Pandemi Acil Varlık Alım Programı boyutunda farklılık yapmadı.

16.07.2020-15:26 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:24) Beklenen ECB Kararı Geldi! Faizler Sabit Tutuldu
ECB'den gelen açıklamada, Yönetim Konseyi'nin, bugün düzenlediği toplantısında, faiz oranlarını sabit tutma kararı verdiği, politika faizinin 0, mevduat faizinin ise -%0,50 ve marjinal fonlama faizinin ise % 0,25'te sabit tuttuğu belirtildi.

Açıklamada, koronavirüs pandemisi sebebiyle mart ayında 750 milyar euro ile başlatılan ve haziran ayında 600 milyar euro artırılarak toplam 1 trilyon 350 milyar euroya yükseltilen Pandemi Acil Varlık Alım Programı'nın (PEPP) boyutunda da farklılık yapılmadığı aktarıldı.

PEPP'in en azından gelecek senenin haziran ayı bitimine kadar süreceği belirten açıklamada, program kapsamında alınmış varlıkların vadesi gelen anapara ödemelerinin 2022 yılının bitimine kadar yatırıma yönlendirilmenin süreceği bildirildi.

ECB'nin varlık alım programlarına aylık 20 milyar euro düzeyinde süreceği belirtilen açıklamada, sene sonuna kadar 120 milyar euroluk ek geçici varlık alımı yapılacağı belirtildi.

Piyasalarda, karardan önce ECB'nin mevduat faizinde farklılık yapılmaması bekleniyordu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal