BDDK'dan Bankalara 46 Milyar TL'lik Talimat

Bankaların geçen üç ayda kredilerin yeniden yapılandırılması konusunda ilerleme kaydedemediği gerekçesiyle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 46 milyar lira büyüklüğündeki krediyi takibe atmaları konusunda bankalara talimat verdi.

21.09.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 21.09.2019-17:15)

Böylece geçen yılki kur krizinin etkisiyle borç ödemelerini aksatan şirketlerin banka bilançolarında yarattığı tahribatı gidermek için şu ana kadarki en agresif adımlardan biri atılmış oldu.

BANKALAR KREDİLERİNİ DÜZENLEYECEK

BDDK’nın bu kararı nedeniyle bankaların yıl sonuna kadar sorunlu kredilerini yeniden yapılandırmaları, satmaları ve belki de sermayelerini güçlendirmeleri gerekecek.

EKONOMİDEKİ TOPARLANMANIN HIZLANMASI AMAÇLANIYOR

Reuters’ın bankacılar, üst düzey hükümet yetkilileri ve sektöre danışmanlık veren kaynaklardan aldığı bilgiye göre böylece kredi musluklarının yeniden açılması ve ekonomideki toparlanmanın hızlanması amaçlanıyor.

BDDK TALİMAT VERDİ

İki kaynağın verdiği bilgiye göre, yazın yaklaşık üç ay süren müzakerelerin sonunda bankaların adım atmaması üzerine BDDK son haftalarda banka yöneticilerine kredilerin ne kadarının takibe atılması ve karşılık ayrılmasının gerektiğini bildirmeye başladı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal