Bakanlıktan 15 Bin TL Faizsiz Kredi Müjdesi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli girişimcilere, faizsiz 15 bin liraya varan kredi fırsatı sunuyor

21.12.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 21.12.2019-10:39) Bakanlıktan 15 Bin TL Faizsiz Kredi Müjdesi!
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli girişimcilere, faizsiz 15 bin liraya varan kredi fırsatı sunuyor ve 2 yıl geri ödeme istemiyor. İş fikrine göre para hibe de edilebiliyor. Söz konusu uygulama ile girişimci kadınlar, faizsiz krediyle desteklenerek, iş sahibi olma imkanı yakalayabiliyor.
Bununla birlikte kadınlar, elde ettikleri kazançla 6 yılda eşit taksitlerle geri ödeme yapabiliyor. Krediden yararlanabilmek için, planlanan projeyle birlikte, bulunulan ilçedeki kaymakamlıklarda yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ofisine başvurmak yeterli oluyor.

Söz konusu destek çerçevesinde, kırsal alanda meyvecilik projelerinde kredi geri ödemesi 11 yıl olarak kaydedildi. Meyvecilik projeleri için destek alan bir kişi, borcunu ilk 5 yıl ödemesiz, sonraki 6 yıl, 6 eşit taksitler halinde ödeyecek. Verilen desteklerde başarılı görülen projelerin son bir yıllık geri ödemesi de hibe edilecek. Başarı kriterleri arasında, açılan işyerinde en az 2 kadının da istihdam edilmiş olması ve ödemelerin düzenli yapılması var. Koşulları ise şöyledir:
  • Faizsiz kredi desteğinden şu şartları taşıyanlar faydalanacak
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmamak ve bu kuruluşlardan aylık gelir almamak.
  • İşin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Fon kaynaklarıyla desteklenen gelir getirici projelerden faydalanmamış olmak.
  • Aktif esnaf olmamak.
  • Bankadan kredi alamıyor olmak.  
Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal