Bakan Selçuk Açıkladı, Ödemeler Arttırıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işbaşı eğitim programı katılımcılarına yapılan günlük ödemenin yükseltildiğini duyurdu.

22.01.2019-11:05 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-11:59) Bakan Selçuk Açıkladı, Ödemeler Arttırıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işbaşı eğitim programı katılımcılarına yapılan günlük ödemenin yükseltildiğini duyurdu.

İşbaşı Eğitim Programına katılmaları halinde alacakları günlük ödeme miktarı 61.65 TL’den 77,7 TL’ye, işsizlik ödeneği alanların ise günlük ödemesi 30.82 TL’den 38,85 TL’ye çıkartıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk söz konusu meseleyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Türkiye İş Kurumumuza (İŞKUR)’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmaları ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarında günlük zaruri gider olarak adlandırılan ödemenin miktarları artırıldı” sözlerini kullandı.

Bakan Selçuk, 2019 senesi asgari ücret artışıyla ilgili olarak güncellemenin ardından İşbaşı Eğitim Programlarında katılımcılara ödenen günlük zaruri gider miktarlarının da yükseltildiğini açıkladı.

GÜNLÜK ÖDEME 77,7 LİRA OLDU

İşbaşı Eğitim Programı’na katılanlara yapılacak yeni ödeme miktarını duyuran Bakan Selçuk, “Yapılan düzenlemeye göre; normal iş arayan statüsündekilerin İşbaşı Eğitim Programına katılmaları durumunda alacakları günlük ödeme miktarı 61.65 TL’den 77,7 TL’ye, işsizlik ödeneği alanların ise günlük ödemesi 30.82 TL’den 38,85 TL’ye yükseltildi. Programa katılan öğrencilerin ödeme miktarı ise 46,23 TL’den 58,27 TL’ye çıkartıldı. Uygulama 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren İşbaşı Eğitim Programına katılım sağlanan günleri kapsayacak” sözlerini aktardı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal