Bakan Kurum: 2/B ve Tarım Arazileri Satışında, Hak Sahiplerinin Borcunu 3 Ay Süreyle Erteliyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2/B ve tarım arazileri satışında 46 bin 500 hak sahibinin nisan, mayıs, hazirana ait 156 milyon liralık borcunu 3 ay süreyle erteliyoruz." ifadesini kullandı.

22.04.2020-10:24 - (Son Güncelleme: 22.04.2020-11:01) Bakan Kurum: 2/B ve Tarım Arazileri Satışında, Hak Sahiplerinin Borcunu 3 Ay Süreyle Erteliyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2/B ve tarım arazileri satışında 46 bin 500 hak sahibinin nisan, mayıs, hazirana ait 156 milyon liralık borcunu 3 ay süreyle erteliyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Kurum, "2/B ve tarım arazileri satışında 46 bin 500 hak sahibinin nisan, mayıs, hazirana ait 156 milyon liralık borcunu 3 ay süreyle erteliyoruz." diye konuştu.

Bakan Kurum,"Hazineye ait tarım arazilerini tarım/hayvancılık amaçlı kullanan 18 bin çiftçinin 43 milyon liralık ecrimisil ödemeleri 3 ay süreyle ertelendi." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, açıklamasında, coronovirüsle mücadelede çiftçilerin yanında olmak için ilave önlemleri uygulamaya aldıklarını belirtti.

Tahsil edilmesi gereken kazançlar ile ecrimisil kazançlarıyla ilgili 399 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği'nin bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını belirten Bakan Kurum, yeni düzenlemeyle ilgili şu verileri aktardı:

"Hazırladığımız yeni tebliğ ile 2/B ve tarım arazilerinin satış bedeli ve taksitlerini herhangi bir zam veya faiz uygulamadan 3 ay süreyle erteleyeceğiz. 2/B ve tarım arazileri satışlarında 46 bin 500 hak sahibinin nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin ödemesi gereken toplam 156 milyon lira borç tutarını herhangi bir zam veya faiz uygulamadan ve başvuru şartı aranmaksızın 3 ay süreyle erteliyoruz."

TARIM VE HAYVANCILIK AMAÇLI KULLANILAN ARAZİLERE İLİŞKİN ÖDEMELER ERTELENDİ

Tebliğle Hazineye ait tarım arazilerini tarım ve hayvancılık için kullanan çiftçilerin ödemelerinin de hazırlandığını belirten Bakan Kurum, "Hazineye ait tarım arazilerini tarım ve hayvancılık amaçlı kullanan çiftçilerin de ecrimisil ödemelerini 3 ay süreyle erteliyoruz." diye konuştu.

Nisan, mayıs ile haziran aylarıyla ilgili ecrimisil ödemelerinin de herhangi bir zam ya da faiz uygulamadan erteleneceğini ifade eden Bakan Kurum, "Bu erteleme sonucunda tarımsal amaçlı kullanımdan kaynaklı 43 milyon lira tutarında bir borç ertelenecek olup bu haktan yaklaşık 18 bin çiftçimizin yararlanması öngörülmektedir." açıklamasında bulundu.

Hazinenin tarım arazilerini tarım ile hayvancılık için kullanan çiftçilerin ertelenen ödemelerini de herhangi bir zam ya da faiz yapamayacağını belirten Bakan Kurum, coronavirüs salgını sebebiyle tarımsal çalışmalar yapan vatandaşların bu süreci minimum hasarla atlatması ve tarımsal üretimin sürekliliğini desteklemek için faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti.

Bakan, Bakanlığın nisan ayının başında aldığı önlemler kapsamında Hazineye ait tarım arazilerinin ecrimisil bedelinin yarısı üstünden kiralanması projesi kapsamında 51 bin çiftçinin nisan , mayıs ile haziran ayına denk gelen kira ödemelerinin 6 ay müddetle ertelendiğini hatırlattı.

ERTELEMEDEN YARARLANACAK HAK SAHİBİNDE ARANAN ŞARTLAR

Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya alınan konu olan tebliğe bakıldığında hak sahiplerinden, idarece yapılan satışa esas tebligat tarihi itibariyle en geç üç ay içerisinde peşinat ya da satış karşılığını ödemesi gerektiği bildirilenler, son ödeme tarihi erteleme dönemi içinde olanlar ile daha önce taksitli satış sözleşmesi imzalananlar, taksitlerinin süresini erteleme dönemi içerisinde olan fakat 1 Nisan 2020 tarihi itibarıyla vaktinde ödenmeyen ikiden fazla taksiti olmayanlar, satış bedeli ertelemesinden faydalanabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal