Bakan Hulusi Akar'dan Firmalara Önemli Çağrı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada, 'Tüm firmalarımızı, Milli Savunma Bakanlığımızın onaylı tedarikçi havuzunda yer almak için başvuru yapmaya davet ediyorum' dedi.

05.02.2019-11:02 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-12:57) Bakan Hulusi Akar'dan Firmalara Önemli Çağrı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ASELSAN öncülüğünde ATO Congresium'da gerçekleştirilen 'Güç Birliği Zirvesi 2019'da yer aldı.

Bakan Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada, 'Tüm firmalarımızı, Milli Savunma Bakanlığımızın onaylı tedarikçi havuzunda yer almak için başvuru yapmaya davet ediyorum' ifadelerine yer verildi.

KENDİ KAYIĞINI KENDİ ÇEKMEYEN BİR YERE GİDEMEZ

Savunma sanayinin millileşmesini silahlı kuvvetlerin gücünü, caydırıcılığı ve saygınlığının yükselmesi, ülkenin ve gelecek nesillerin huzur ve güvenliğinin korunması, ekonomi ve savunma sanayinin uluslararası sektörde üst sıralara gelmesi için tercih değil zorunluluk, şart ve ihtiyaç olarak değerlendiren Hulusi Akar konuşmasında, 'Ülkemizde maalesef millilik kavramını anlamayan, gücünün farkında olmayan, kendisine ve ülkesine güvenmeyen bazıları var ki bu zihniyet ülkemizde savunma sanayimizin istenilen düzeyde ve süratte gelişmesini engellemiştir.' ifadelerine yer verdi.

Hulusi Akar, 'Kendi kayığını kendin çekmezsen bir yerlere gidemiyorsun.' sözünü vurgulayarak, ülke imkan ve kaynaklarından tam anlamıyla beslenemeyen bir askeri güçle, ülke güvenliğinin tam anlamıyla gerçekleştirilemeyeceğini anlattı.

'Bedeli, parası peşin ödenmesine rağmen dost ve müttefik dediğimiz ülkelerden dahi modern silah ve mühimmatın tedarikinde zorluklar, sınırlamalar, gizli ve açık ambargolarla karşı karşıya kalınmış ve halen de maalesef kalınmaktadır.' açıklamaasında bulunan Bakan Akar, geçmiş tarihlerden örnekler öne sürerek Kıbrıs Barış Harekatı döneminde meydana gelenlerin devleti savunma konusunda bağımsız hareket edecek politikalar üretmeye sevk ettiğinin altını çizdi. 

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal