Bakan Albayrak'tan İktisadi Toparlanmaya Yönelik Önemli Açıklama

İstanbul’da gerçekleşen Türkiye Bankalar Birliği’nin 63. Genel Kurul Toplantısı’nda bulunan Bakan Albayrak, normalleşmeye geçişle beraber kendini gösteren ekonomik canlanmaya yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak "İktisadi faaliyetteki toparlanmayı güçlü bir şekilde görüyoruz." dedi.

23.06.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:56) Bakan Albayrak'tan İktisadi Toparlanmaya Yönelik Önemli Açıklama

İstanbul’da gerçekleşen Türkiye Bankalar Birliği’nin 63. Genel Kurul Toplantısı’nda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, normalleşmeye geçişle beraber kendini gösteren ekonomik canlanmaya yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak "İktisadi faaliyetteki toparlanmayı güçlü bir şekilde görüyoruz." dedi.

Yeni istihdam paketinde güçlü düzenlemelerin yapıldığına işaret eden Bakan Albayrak, "Üzerinde çalıştığımız yeni istihdam paketi, önümüzdeki dönemde ekonomideki iyileşme sürecini güçlü bir şekilde resetlemeye devam edecek." diye konuştu.

Bununla beraber konut kredilerine de değinen Bakan Albayrak "Düşük maliyetli konut kredisi 133 bin başvuruyu geçti, 101 binin üzerinde vatandaşımıza 25 milyar TL üzerinde tahsis yapıldı." ifadelerini kullandı.

'V' ŞEKLİNDE TOPARLANMA İLE POTANSİYEL BÜYÜME
Bakan Albayrak, "Türkiye'nin bu süreçten 'V' şeklinde bir toparlanma ile çıkarak potansiyel büyümesine yakınsamasını bekliyoruz." dedi.

Bakan Albayrak "Değişim sürecinde bankalar olarak, sizlerin de bazı eski alışkanlıklardan kurtulması ve kabuk değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum."Sizlerden ülkemizin kalkınma hedefleriyle daha uyumlu bir bankacılık yapmanızı bekliyoruz." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal