AVM'ler Sosyal Mesafe ve Hijyen Önlemleriyle Açılışa Hazır

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Baştürk, "AVM girişlerinde 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralı uygulanacak." açıklamasında bulundu.

09.05.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-12:45) AVM'ler Sosyal Mesafe ve Hijyen Önlemleriyle Açılışa Hazır

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Baştürk, "AVM girişlerinde 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralı uygulanacak." açıklamasında bulundu.

Normalleşme döneminin hem gündelik hem de profesyonel hayat açısından çeşitlilikler getirmesi öngörülürken, bu süreçte AVM'lerde oluşacak yeni standartları herkes merak ediyor.

Cumhurbaşkanlığı ve alakalı bakanlıklar tarafında yapılan "normalleşme süreci" açıklamaları doğrultusunda, coronavirüs önlemleri sebebiyle kapılarını geçici olarak kapatan olan AVM'ler çalışmalarına devam etme kararı verdi.

AA muhabirine yaptığı açıklamada 11 Mayıs itibariyle müşterilerine tekrar kapılarını açmaya başlayacaklarını ifade eden İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, yeni operasyonel süreçlerle ilgili bilgi aktardı.

Salgından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen AVM’lerin ülke ekonomisinde taşıyıcı bir rolü olduğunu belirten Baştürk, çalışma sürecinin hem ekonomik akışı sağlayıcı hem de ileri hijyen önlemlerini içererek toplum sağlığını riske atmayacak bir uyumla yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Baştürk, İsfanbul AVM olarak yeni normalleşen süreç için hazırlıklarını eksiksiz bir şekilde son erdirdiklerini, 11 Mayıs itibarıyla hafta içi 11.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermek için aşamalı olarak çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyeleri, 4 Mayıs'taki kabine toplantısı kararları ve sektörün istekleri doğrultusunda kapılarını maksimum önlemlerle açacaklarını ifade eden Baştürk, "Önlemler En Büyük Gücümüz ve Temassız Operasyon sloganlarıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Almış olduğumuz tedbirlerin çalışanlarımız ve misafirlerimiz tarafından tam uyumla hayata geçmesi için bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine de yoğun bir şekilde ağırlık vermekteyiz.” diye konuştu.

Açık alan alışveriş caddeleri olan AVM olmalarının avantajlarından bahseden Baştürk, “Bu süreçte misafirlerimizin bir kısmı daha hızlı normalleşirken, yani ziyaretlerini gerçekleştirirken, bir kısmı tedirginlik sürecini hemen atlatamayacaktır. İnsanlar bir süre kapalı ortamlara girmekten kaçınacaklar. Açık alan alışveriş caddelerine sahip bir alışveriş merkezi olmamız en büyük şansımız. Misafirlerimize, caddelerimizde temiz havayla temas halinde ideal bir konfor yaratacağız.” ifadelerini kullandı.

GİRİŞLERDE ATEŞ ÖLÇÜMÜ VE MASKE KONTROLÜ

AVM girişlerinde ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacağını aktaran Baştürk, "Yeni dönemle birlikte alışveriş merkezlerine gelen müşteriler için minimum temasla alışverişlerini tamamlaması, sosyal mesafelerin titizlikle uygulanması, temizlik, hijyen ve düzen gibi bir takım operasyonel süreçlerde değişiklikler kaçınılmaz olacak. AVM girişlerinde 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralı uygulanacak." dedi.

Baştürk, bütün girişlerde personel ve misafirler dahil herkesin ateş ölçümünün yapılmasının zaruri olacağını ifade ederek, "Ateş ölçümleri personellerimizce temassız ateş ölçüm cihazları ile sağlanacak ve vücut ısısı 38 derece ve üzeri olanların ve maske kullanmayanların AVM'ye girişlerine izin verilmeyecek.” şeklinde konuştu.

SOSYAL MESAFE

Sürekli yapılan anonslarla sosyal mesafeye uyulması gerekliliğinin hatırlatılacağını, asansörlerin çalıştırılmayacağını, her noktaya koyulan bilgilendirmelerle, hijyen ve tedbir kurallarının okunabileceğini belirten Baştürk, şu açıklamada bulundu:

“Misafirlerimizin temas edecekleri yürüyen merdiven bantları gibi tüm yüzeyler arttırılmış sıklıkta dezenfekte edilecek. AVM içinde sadece Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı anti-bakteriyel temizlik ve hijyen maddeleri kullanılacak. Lavabolarda bazı kısıtlamalar olacak. WC’lerin giriş kapılarında dezenfeksiyon ekiplerimiz bulunacak. Lavabolara maksimum 3 kişi girebilecek."

Aynı zamanda mevcut oturma gruplarını sosyal mesafe kuralları gereğince kaldırdıklarını belirten Baştürk, "Caddelerimizde şu aşamada sadece yürüme yolları kullanılabilecek. İlk aşamada yeme içme ünitelerimiz de kapalı tutulacak. Ancak sadece al-götür hizmeti veren bazı restoranların da açılması gündemimizde.” diye konuştu.

Baştürk, mağaza kabinlerinde denenen ürünlerin dezenfeksiyonuyle ilgili, "Sistem mağazalara göre değişkenlik gösterecek olsa da denenen ürünler için ayrı kabinlerin oluşturulması planlanıyor. Ürünlerin özel dezenfektanlarla temizlenmesi, 24 saat bekletilmesi ve yüksek ısıda ütülenmesi gibi işlemlerden sonra reyona çıkartılması söz konusu." bilgisini aktardı.

DOKTOR VE KARANTİNA ODASI HAZIR OLACAK

Baştürk, İsfanbul AVM olarak bir doktor tarafından idare edilen hijyen ve sağlık yönetimi kurulu oluşturduklarını, verilen kararların bu kurul ile değerlendirilerek uygulanacağını belirtti.

AVM içerisinde bir karantina odasının olacağını belirten Baştürk, herhangi bir vakayla karşılaşılması halinde şahsın karantina odasına alınacağını ve ambulans gelene kadar özel odada hijyenik koşullarda bekletileceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal