Atık Kumaşlardan Yapılan İplikler 54 Ülkeye İhraç Ediliyor

Tekirdağ'da bir şirket, tekstil atölyesi ve fabrikalarda üretim esnasında meydana gelen kumaş parçalarından elde ettiği ipliği 54 ülkeye ihraç ediyor.

10.02.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 10.02.2020-14:08) Atık Kumaşlardan Yapılan İplikler 54 Ülkeye İhraç Ediliyor

Şehrin Çorlu ilçesinde 60 bin metrekaresi kapalı 80 bin metrekarelik yerde kurulu, 235 çalışanının olduğu Else Tekstil, atölye ve fabrikalardaki üretim esnasında ortaya çıkan kumaş parçalarını topluyor.

Şirket, bu kumaş parçaları ve kesintilerini kendi fabrikasında bir sıra işlem yaptıktan sonra farklı renklerde ipliğe çeviriyor.

Şirketin genel müdürü Şükrü Gürarı, fabrikada ayda hemen hemen 800 ton renkli iplik ve 500 ton elyaf üretimi yaptıklarını belirtti.

Bu ipliğin yüzde 75'ini Güney Amerika, Avrupa, Afrika, Rusya ve Orta Asya ülkeleri'ne yolladıklarını, yüzde 25'lik kısmı ile iç pazar talebini giderdiklerini belirtem Gürarı, "Geri dönüşüm iplikte geçen yıl 20 milyon dolarlık gelirimiz oldu. Bunun yüzde 75'i yurt dışı ihracat bedelinden elde edildi. Bu miktarı artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gürarı, üretim süreçlerinde meydana gelen kumaş ve kırpıntıların çevresel etkilerini indirmek, doğaya gönderildiğinde meydana gelebilecek problemlerin önüne geçmek amacıyla geri dönüşümde faydalandıklarını belirtti.

Sürdürülebilir kaynaklardan yararlanılarak 54 ülkeye dış satım gerçekleştirdiklerini belirten Gürarı, şunları belirtti:

"Yurt içinde tekstil üretimi yapan firmalarımızın ham madde kaynağını karşılamak için ürünlerimizin bir kısmını ülkemizde tutmaya çalışıyoruz. Aslında yüzde 100'ünü ihraç etmek işten bile değil. Ülkemizin kaynaklarını ülkemizdeki üreticilerin kullanmasını sağlamak için çok fazla açılmıyoruz. Bu yıl hedefimiz ürüne katma değer katmak. Ürettiğimiz ipliklerden yoğun bir şekilde kumaş üretip yurt dışına ihraç etmeyi planlıyoruz. Bunun sağlayacağı katma değer çok hoş görünüyor."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal