Asgari Ücretli Gülden Görmez: Hedefimiz 2 Bin Liranın Altına Düşmemekti, Bunu Başardık

Asgari ücretin 2 bin 20 lira olarak açıklanmasının ardından açıklama yapan asgari ücretli çalışan Gülden Görmez, "Hedefimiz 2 bin liranın altına inmemekti, en azından bunu başardık" dedi.

25.12.2018-16:32 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-16:24) Asgari Ücretli Gülden Görmez: Hedefimiz 2 Bin Liranın Altına Düşmemekti, Bunu Başardık

Asgari ücretli çalışan Gülden Görmez, asgari ücret ile alakalı, "Bizim TÜRK-İŞ olarak amacımız 2 binin altına inmemekti. Biz bunu başardık ve en azından 2 binin altına inmemiş oldu" dedi.

NET ASGARİ ÜCRET 2 BİN 20 TL OLARAK AÇIKLANDI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 senesinde verilecek asgari ücreti tespit etmek için son defa bir araya geldi. Toplantıda işveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve işçi kesimini temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) temsilcileri bulundu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un liderliğinde yapılan toplantının sonrasında bakanlıkta asgari ücreti duyurmak üzere basın toplantısı yapıldı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Ocak itibariyle asgari ücretin brüt 2 bin 558 TL, net 2 bin 20 TL olarak tespit edildiğini duyurdu.

"HEDEFİMİZ 2 BİNİN ALTINA DÜŞMEMEKTİ, BUNU BAŞARDIK"

Toplantıda bu sene ilk defa komisyona katılan asgari ücretli güvenlik personeli Gülden Görmez de yer aldı. Toplantı ardından gazetecilere rakam ile alakalı açıklamalar yapan işçi Görmez, "Burada hepimiz elimizden geldiği kadar toplantıları özveriyle yapmaya uğraştık. Hepinizin bildiği gibi halk arasında 2 bin TL civarında bir algı vardı zaten, bizim de TÜRK-İŞ olarak amacımız 2 binin altına inmemekti. Biz bunu başardık ve en azından 2 binin altına inmemeiş oldu. Çok iyi bir rakam diyemeyiz fakat 2 bin lira altına inmemiş olması da beni sevindirdi açıkçası" biçiminde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal