Amasya'da Üretilen Antibakteriyel Tulumlar Çin'e Gönderiliyor

Amasya'nın Merzifon ilçesinde kurulu hazır giyim fabrikası, Çin'den gelen taleple antibakteriyel tulum üretimine yöneldi

29.02.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-15:26)  Amasya'da Üretilen Antibakteriyel Tulumlar Çin'e Gönderiliyor

Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan fabrikada üretilen antibakteriyel tulumlar, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele eden Çin'e satılıyor.

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu hazır giyim firması Şen Tekstil, neredeyse 2 hafta önce Çin'den gelen istek üzerine bu alandaki üretimini kesip, antibakteriyel tulum üretmeye başladı.

Üretim kapasitesi ve çalışan sayısının çoğaltıldığı fabrikada üretilen tulumlar, tek kullanımlık ve hava geçirmeme özelliği mevcut.

İşletme sahibi Şener Şen'in açıklamasında, kadın giyim üzerine üretim yaptıklarını fakat gelen talep sonrasında antibakteriyel tulum üretimine yöneldiklerini belirtti.

Aldıkları siparişleri yetiştirebilmek için fabrika personellerinin gece gündüz tulum ürettiğini ifade eden Şen, "Üretime başladıktan sonra milyon adetlerde siparişler geldi. Günlük 5 bin adet üretiyoruz. Gelen siparişler sınırsız. Ürettiğimiz ürünler günlük olarak kargo uçağıyla gidiyor." diye konuştu.

Kapasitelerini daha da artıracaklarını belirten Şen, "Ürünümüz astar, su geçirmez bir ürün, hava da geçirmiyor. Giyildiğinde vücutta hiç açık yer bırakmıyor." dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal