Altın Bir ‘Umut’ Yükseldi!

ABD’nin açıklayacağı teşvik umuduyla yükselen altın, Merkez’in faiz kararı ile yükselişini sürdürecek. Teşvik umudunun sönmesi ile 1.900 doların altına gerileyecek.

21.10.2020-12:54 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-12:57) Altın Bir ‘Umut’ Yükseldi!

Haber365-EkoAnaliz

10 Ekim’de vadeli kontrat hesaplarının kapatılmasından sonra, düşüş trendine giren ons altın, 1900 dolar seviyelerinin altına inse de, ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi’nin, pandemi süreci için çıkarılan, mali canlandırma paketiyle ilgili, umutluyum, sözüyle yükselişe geçti.

1.921 DOLARIN GERİSİNDE ALTIN TEKNİK HAREKET EDİYOR!

Ons altın (TSİ 12.33) 0,58 primli ve 1.917 dolardan işlem görüyordu. 1.921 doların gerisinde kaldığı sürece, altın teknik hareketini yapıyor. Bu da zıt yöndeki bir haberle düşebileceği anlamına geliyor.

Dolar ve altını terazinin zıt kefelerinde hayal edin. Bu denklemde, doların düşmesi, altının çıkması ve tersine, doların yükselişi de altın fiyatlarının düşüşü anlamına geliyor.

FAİZLE DOĞRU ORANTILI ALTIN YÜKSELECEK!

22 Ekim’de Merkez Bankası, toplantısında faiz artırım kararı bekleniyor.

Merkez Bankası, Para Politikaları Kurulu’nun (PPK) toplantısında, piyasalar 150-200 baz bandında faiz artırımı bekliyor.

Karar da bu yönde olursa, etkisi sınırlı kalacaktır.

PPK, ileride yeni bir faiz artırımına ihtiyaç duymadan ve piyasalarda daha kalıcı bir etki için, piyasaların üzerinde bir faiz rakamı belirlemek durumunda.

Goldman Sachs’ın öngörüsü, 300 baz puan faiz artışı yönünde.

Merkez Bankası, 300 baz ve üstü bir faiz artışına gitmesi durumunda, dövizin ateşini söndürürken, TL’nin ve TL varlığı Borsa İstanbul’un da değer kazandığını göreceğiz. -Haber365 Ekonomi Servisi'nin beklentisi 350 baz puanlık artış-

Merkez’in alacağı faiz arttırım kararının, altın üzerindeki ilk etkisi altın fiyatlarının da artması yönünde olacak.

 

TEŞVİK PAKETİNİN AÇILMAMASI İLE ALTIN DÜŞECEK!

Bununla birlikte, dolar kurunun düşüşünde, ABD’den seçim öncesi trilyonluk bir teşvik paketi beklentisi de etkili. Ancak, paketin seçim öncesi açıklanmamasının etkisiyle yarın yükselecek olan ons altın, teşvik umudunun sönmesiyle düşecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal