Alman Ekonomisinde Salgın Sonrası Toparlanma Yavaş Olacak

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, coronavirüs pandemisi sonrası Alman ekonomisinde düzelmenin uzun vadeli ve sakin olabileceğini belirtti.

15.06.2020-16:09 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:53) Alman Ekonomisinde Salgın Sonrası Toparlanma Yavaş Olacak

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, coronavirüs pandemisi sonrası Alman ekonomisinde düzelmenin uzun vadeli ve sakin olabileceğini belirtti.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, ülke ekonomisiyle ilgili aylık raporunu paylaştı.

Raporda, coronavirüsün salgınının yayılmasıyla ilgili sınırlamaların hafifletilmesi ve önder göstergelerin, ekonomide ansızın gerilemenin geçtiğini gösterdiği aktararak, "Genel ekonomik üretim, yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyrekteki yüzde eksi 2,2'den çok daha sert bir şekilde düşecektir. Yılın ikinci yarısında ve sonrasında ekonomideki toparlanma süreci, durgun ve daha uzun olacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Ekonomide küçülme ve salgının dağılmaması için yürütülen kısıtlamaların iş gücü pazarına negatif yansıyarak istihdamın gerilemesine neden olduğunun altı çizilen raporda, öncü gelen ekonomik verilerin, önümüzdeki birkaç ay içerisinde iş pazarında devam edilebilir bir toparlanmadan bahsedilmediği aktarıldı.

Dış satımda nisan ayında meydana gelen rekor göz önüne bulundurulğunda, Alman dış ticaretinin mayıstan itibaren düzelmesinin öngörüldüğü kaydedilen raporda, bu sene için ihracat ve ithalatta ciddi bir gerileme öngörüldüğü bildirildi.

Almanya'da devlet, coronavirüs pandemisinin Alman ekonomisini İkinci Dünya Savaşı'ndan bu güne en derin resesyona götüreceğini belirtirken, bu sene GSYH'nin 2008-2009 finansal buhranı sürecinden daha çok küçülebileceği hesaplıyor.

Ocakta Alman ekonomisinin 2020'de % 1,1 genişlemesini öngören devlet, dış satımın gerilemesi ve salgının dağılmasının önüne geçmek için alınan tedbirlerin iç kullanım üzerindeki tesiriyle GSYH'nin 2020'de %6,3 gerilemesini tahmin ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal