Akyoldaş: AB Türkiye İle Ortak Bir Yol Bulacak

Sermaye Piyasaları Uzmanı ve Portföy Yöneticisi Cenk Akyoldaş, Doğu Akdeniz gerilimiyle borsanın, dünyadan negatif ayrıştığına işaret ederek, 'AB, Türkiye ile ortak bir yol bulacaktır.' sözleriyle, endeksin 113 bine çıkacağını öngörüyor.

11.09.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-12:58) Akyoldaş: AB Türkiye İle Ortak Bir Yol Bulacak

Haber365Özel- Murat Bayar

Türkiye’de hisse senetleri, pandemi öncesinde, küresel piyasalardan pozitif ayrışırken, pandemiyle birlikte değer kaybetmeye başladı. Hisse senetleri ve dövizin projeksiyonunu yapan Sermaye Piyasaları Uzmanı ve Portföy Yöneticisi  Cenk Akyoldaş,

Pandemi döneminde, endeksin, derin ve sert düşüşle 80 binlere kadar indiğine dikkat çekerek, ‘Dünyayla toparlanmaya başladık. Yarı kapattık yarı açık kaldığımız için büyüme rakamları için olumlu performans gösterdik’ analizini yaptı.

DOĞU AKDENİZ GERİLİMİ BORSAYI NEGATİF AYRIŞTIRDI

Türkiye, V tipi toparlanmayla, ağustos başına kadar endeksi 120 bine kadar çekti. Ağustos’ta Doğu Akdeniz gündemi ve dövizin 6.85’lerden yukarı taşıması ile gerginliklerle, kur yukarı çıktı ve endeks, dünyadan negatif ayrışarak 100 bine sarktı.

Akyoldaş, Fransa’nın Libya’nın karşısında olması, Doğu Akdeniz’de keza karşımızda olmasının, piyasaları olumsuz etkilediğine işaret etti. Doğu Akdeniz toplantısına kadar sıkıntılı bir dönem yaşanacağını öngören, Akyoldaş, ‘Şu an ki tavır, Türkiye’ye yaptırım gelir mi?’ sorusunda olduğunu belirtti.

AB TÜRKİYE İLE ORTAK YOL BULACAKTIR

Akyoldaş, gerilimin tarafların lehine olmadığını ve AB’nin ortak bir yol bulacağını öngörüyor.

‘ENDEKS 113 BİNE YÜKSELECEK’

Yaşanan sürece bakarak, piyasalar için kademeli iyimserliğini koruyan, Akyoldaş, ‘Kaçırdığımız bir periyot vardı. Tansiyonun düşmesiyle, kaçan bu periyodu tamamlamak isteyecek ve endeks 112 bin- 113 bine yükselecek.’ tespitini yaptı. Dışarda çalkantılı bir dönemin başlamasına işaret eden Akyoldaş,  ABD seçimlerinin, Türkiye’ye etkisini değerlendirdi. Biden lehine 12 puan fark olmasını, uzun vadede Türkiye’de sıkıntılara yol açacağını söyleyen, Akyoldaş, Borsa 29 bine yükseldiğinde kendini öne çıkartan Trump 24 bine indiğinde Biden’i gösterecektir. Biden ile Trump arasındaki 12 puanlık farkın kalkmasının mümkün görünmediğini belirten, Akyoldaş, ‘Trump, sahadan kaçan, Joe Biden’ı kışkırtarak, hataya zorluyor’ dedi.

ABD SEÇİMLERİNDEN ÖNCE SERT DÜŞÜŞ GELECEK

ABD seçimlerinden önce ABD piyasalarında bir düşüş beklediğini kaydeden, Akyoldaş, bu durumun Türkiye’ye de satış baskısı olarak yansıyacağını söyledi.

DOLAR KURUNDA ÜST SINIR 7.65 TL

Kısa vadede, dolar kurunda üst sınır 7.65 TL, kur sepet için de 8,16- 8,18 bandına gidiyoruz 8,35 üst sınır olacaktır. Çünkü bu seviyelerde TCMB faiz silahını çeker.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal