Adana Ticaret Odası Başkanı Menevşe: Suriye Ekmeğinden Kaynaklı Haksız Rekabet Önlenmeli

Atila Menevşe, "Son yıllarda Suriyeli misafirlerimizin özellikle sağlıksız koşullarda üretim ve satışını yaptığı Suriye ekmeğinin neden olduğu mağduriyet, ruhsatsız ve kayıt dışı üretimden kaynaklı fırıncı esnafımızın karşı karşıya kaldığı haksız rekabetin önüne mutlaka geçilmelidir" ifadelerini kullandı.

25.07.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-11:18) Adana Ticaret Odası Başkanı Menevşe: Suriye Ekmeğinden Kaynaklı Haksız Rekabet Önlenmeli

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, fırıncıların sorunlarını çözmek amacıyla masaya yatırılan Suriye ekmeğinin yol açtığı, ruhsatsız ve kayıt dışı üretimden kaynaklı haksız rekabetin ve fırıncı esnafının mağduriyetinin önlenmesi için atılan adımların destekçisi olduklarını belirtti. 

Menevşe, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen toplantıda odaya kayıtlı fırıncı esnafının sorunları ve çözüm önerilerinin değrelendirildiğini belirterek, "Adana ESOB ile bu konuları sürekli istişare ediyor ve üyelerimizin sorunlarına ortak çözümler arıyoruz. Bu konulara büyük önem gösteren valimize de özellikle teşekkür ediyoruz. Son yıllarda Suriyeli misafirlerimizin özellikle sağlıksız koşullarda üretim ve satışını yaptığı Suriye ekmeğinin neden olduğu mağduriyet, ruhsatsız ve kayıt dışı üretimden kaynaklı fırıncı esnafımızın karşı karşıya kaldığı haksız rekabetin önüne mutlaka geçilmelidir. Bu konuda büyük çaba sarf eden 46. Grup Meslek Komite Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz Mehmet Haştaş ve Yusuf Koçaklı'nın girişimleri neticesinde ilgili kurumların valimizin talimatlarıyla denetimlerini arttırarak, gerekli yaptırım uygulamalarını hızlandıracağından ve sorunun hızla çözüleceğinden hiç şüphemiz yoktur" şeklinde konuştu. 

Atila Menevşe, Ceyhan ilçesi ile Mersin, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi komşu illerde üretilen ve Adana’da satışı yapılan Suriye ekmeğinin Adana'ya girişi ve satışının engellenmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu konuda da yoğun denetim talimatı veren valimize, gerekli çalışmaları hızla başlatan tüm kurum ve kuruluş yetkililerine fırıncılarımız adına duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal