ABD'de Enflasyon Mart Ayında Beklentinin Üzerinde Düştü

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi mart ayında aylık % 0,4 azalışla beklentinin üzerinde bir düşüş kaydederken, senelik bazda da % 1,5 arttı.

10.04.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-17:47) ABD'de Enflasyon Mart Ayında Beklentinin Üzerinde Düştü
ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi mart ayında aylık % 0,4 azalışla beklentinin üzerinde bir düşüş kaydederken, senelik bazda da % 1,5 arttı.

ABD Çalışma Bakanlığı, martla ilgili Tüketici Fiyat Endeksi verisini paylaştı.

Buna bakıldığında, Amerikalı tüketicilerin yaşam maliyeti mart ayında şubat ayına kıyasla % 0,4 azaldı. Ocak 2015'ten bu güne en fazla aylık düşüşün kaydedildiği veriyle ilgili piyasa beklentisi, mart ayında % 0,3 azalması yönündeydi. Tüketici Fiyat Endeksi, şubat ayında da aylık % 0,1 artmıştı.

Ülkedeki tüketici fiyatları mart ayında 2019'un aynı ayına kıyasla % 1,5 arttı. Tüketici Fiyat Endeksindeki senelik değişim, % 1,6 artış yönünde olan piyasa beklentisinin gerisinde kaldı. Senelik enflasyon şubat ayında % 2,3 olarak hesaplanmıştı.

Tüketici fiyatlarında martta kaydedilen düşüşte, hava yolu taşımacılığı ücretleri, akaryakıt, konaklama ile giyim benzeri kalemlerin maliyetindeki azalış etkili oldu. Bu dönemde gıda fiyatları da artış kaydetti.

Değişken enerji ile gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi de mart ayında aylık % 0,1 azaldı.

Ocak 2010 döneminden bu yana ilk defa aylık düşüş kaydeden veriyle ilgili piyasa beklentisi % 0,1 artması yönündeydi.

Çekirdek TÜFE, senelik temelde de % 2,1 arttı ve % 2,3 olan piyasa beklentisinin altında oldu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal