4 Dev Türk Bankası Harekete Geçti! Bugün Sona Eriyor

Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın kurduğu Varlık Finansmanı Fonu’nda talep toplama dün başladı, bugün ise sonlanacak.

06.12.2018-17:01 - (Son Güncelleme: 06.12.2018-16:51) 4 Dev Türk Bankası Harekete Geçti! Bugün Sona Eriyor

Elde edilen bilgilere göre, geçen gün Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Erhan Topaç’ın da ayrıntılarını verdiği varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracı için talep toplama dün başlamıştı.

Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank ve Garanti Bankası’nın yarın 3 milyar lirayı geçkin tutarda konut kredilerini ihraç edecek.

Söz konusu durum hakkında Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın (TKYB), 4 bankanın bilançosunda bulunan konut kredilerini alacağını belirten TSPB Başkanı, bu kredilere dayanan varlığa dayalı menkul kıymetlerinin ihraç edileceğini ifade etti. Bu doğrultuda, finansal kuruluşların, likiditesi düşük varlıklarını menkul kıymetleştirmek şartıyla sermaye piyasalarımızdan fon sağlayabilme imkânları kolaylaştırıldığının altını çizen Topaç, bu faaliyetlerin, sermaye piyasalarında işlem gören yatırım aracı sayı ve çeşidinde yükselmeye katkıda bulunacağını belirtti.

YURTTA BİR İLK

4 bankanın portföyünün ilk defa bir araya getirilerek meydana getirilen ve piyasaya sürülecek olan 3 milyar 150 milyon TL tahvil ihracı, son 7 senede gerçekleşen VDMK ihraçlarının neredeyse toplamına eşit.

Nitelikli yatırımcılara satılacak olan ve derecelendirme kuruluşu tarafından en yüksek not olan AAA alan VDMK'lara fazlaca talep bekleniyor.

Dört Türk bankasının finansal piyasalara soluk getirecek bu hamlesi devrim olarak değerlendiriliyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal