Ekmeğe zam gelecek mi, ne kadar olacak? Ekmek 5 TL mi olacak? 2022 güncel ekmek fiyatları

Enflasyon sebebiyle artan maliyetler sonrası en temel besinlerden birisi olan ekmeğin güncel fiyatının ne kadar olduğu araştırılıyor. Konu hakkında alınan son bilgiler ise vatandaşı üzecek cinsten. Peki Ekmeğe zam gelecek mi, ne kadar olacak? Ekmek 5 TL mi olacak? İşte 2022 güncel ekmek fiyatları...

20.06.2022-10:12 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-10:12) Ekmeğe zam gelecek mi, ne kadar olacak? Ekmek 5 TL mi olacak? 2022 güncel ekmek fiyatları

Akaryakıt, un, buğday gibi ekmek üretimi için önemli kalemlerde ciddi oranda zam yapılması sebebiyle Türkiye genelinde ekmeklere yeniden zam gelebileceği konuşuluyor. Enflasyonun yükselmesi sonrasında en temel besin ürünlerinden birisi olan ekmeğin güncel fiyatını öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarından araştırmalarına devam ederken Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar’dan vatandaşı üzecek bir haber geldi. Peki Ekmeğe zam gelecek mi, ne kadar olacak? Ekmek 5 TL mi olacak?

Ekmeğe zam gelecek mi, ne kadar olacak?

Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, ekmeğin üretiminde kullanılan ürünlere yapılan zamlar sebebiyle maliyetleri karşılayamaz hale geldiklerini ifade etti. Artan maliyetler karşısında zorlandıklarını söyleyen Kumbasar, zam yapmayı her ne kadar istemeseler de maliyet girdilerini karşılamak adına başka bir çareleri olmadığını söyledi.

Ekmek 5 TL mi olacak

Ülke genelinde olduğu gibi Rize’de de ekmek fiyatlarında zama gideceklerini belirten Refik Kumbasar, ekmeğin kilo olarak 14,28 TL’ye denk geldiğini söyledi. Şehirdeki 210 gramlık bir ekmeğin 3 TL fiyatla satıldığını vurgulayan Kumbasar, 20 Haziran 2022 Pazartesi gününden başlayarak ekmeğin kilo fiyatında zam yapılacağını ve ekmek kilo fiyatının artık 20 TL olacağını kaydetti.

Kumbasar, Rize’nin merkezi ile batı ilçelerindeki fırınlarda 200 gram ekmeği 4 TL’ye, Çayeli ve sonraki doğu ilçelerinde ise 250 gram ekmeği 5 TL fiyatla satacaklarını ifade etti.

Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle Rize’nin genelinde 250 gramlık bir ekmeği 5 TL’den satışa sunacaklarını söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal