Ehliyet ceza puanı nedir, nasıl sorgulanır? Trafik ceza puanı, sürücü ceza puanı ya da ehliyet ceza puanı kaç yılda bir siliniyor sıfırlanıyor?

Sürücülerin trafik kurallarını ihlal durumunda ehliyeti üzerinden ceza puanı işlenmektedir. Ceza puanların belli bir seviyeye gelmesi durumunda ise ehliyete el konulmaktadır. Peki ehliyet ceza puanı ne zaman sıfırlanır? Ehliyet ceza puanı nedir? Ehliyete yansıtılan ceza puanı için tüm detaylar haberimizde

24.05.2022-08:53 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-08:53) Ehliyet ceza puanı nedir, nasıl sorgulanır? Trafik ceza puanı, sürücü ceza puanı ya da ehliyet ceza puanı kaç yılda bir siliniyor sıfırlanıyor?

Birçok vatandaşın korkuluğu rüyası olan ehliyet ceza puanı trafikte kural hatası yapıldığında devreye girmektedir. Ceza puanının sıfırlanması halinde ehliyete el konulması söz konusudur. Trafik kurallarına dikkat edilmesi için düzenlenen bu sistem son günlerde gündeme gelmeye başladı. Ehliyet ceza puanı nedir? Ehliyet ceza puanı nasıl sıfırlanır? Ehliyet ceza puanı ne zaman silinir? İşte detaylar...

Ehliyet ceza puanı ne zaman sıfırlanır?

Kazaların azalması kuralların uyulması için başlatılan ehliyet ceza puanı sürücülerin korkulu rüyası haline geldi. Trafik içerisinde uyulmayan kurallar doğrultusunda ehliyet üzerine ceza puanı işlenmektedir. Üst üste alınan ceza puanlarının devamında sınır dolduğunda sürücünün ehliyetine 2 ay el konulmaktadır. 2 ay sürenin bitişinde tekrar ceza puan sınırı aşıldığında ehliyete el koyma süreci 4 aya uzamaktadır. Aynı yıl içinde 3 kere ehliyetini kaptıran sürücülerin ehliyeti iptale gitmektedir. 1 sene içerisinde ceza puanı 100 olarak belirlenmiştir.

Ehliyet ceza puanı nedir, ne zaman silinir?

Ehliyet ceza puanı ne zaman silinir?

Ehliyet ceza puanları ehliyet üzerinden silinse de asla sicilden silinmez. Sürücülerin ceza puanı silinirken bu süre 1 yıl içerisinde devam etmektedir. Fakat silme işlemi bütün cezaları kapsamadan belirli cezalar üzerinden silme işlemi yapılır. Yıllık silinen ceza puanlarını nedeniyle sürücülerin arada ceza puanını sorgulatması tavsiye edilmektedir. Ceza puanınıza göre hareket edip trafik kurallarına uymak sizin yararınıza olacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal