Efsane Alman futbolcu Uwe Seeler hayatını kaybetti! Eski yıldızdan gelen haber sevenlerini üzdü

Dört dünya kupasında gol atma başarısı gösteren ve bunu başarabilen ilk futbolcu olan Almanya'nın efsane ismi Uwe Seeler hayatını kaybetti.

22.07.2022-11:40 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-12:51)

Hem Almanya'nın hem de futbolun unutulmazlarından olan, rekorların adamı olarak da adlandırılan Uwe Seeler 85 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Hamburg'a adanmış kariyer!

Kulüp kariyeri boyunca Almanya'nın Hamburg formasını terleten ve 72 maçta 43 gol atan Uwe Seeler, aynı zamanda 4 dünya kupasında mücedele etmiş ve 1966 Dünya Kupası'nda kaptanlığını yaptığı ALmanya ile ikinci olma başarısı elde etmişti.

Almanya'nın en iyisiydi

Alman futbolunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncusundan biri olarak görülen Seeler, Kafa vuruşları ve hiç beklenilmeyen açılardan çektiği şutlar ile gol atma başarısı gösteren eski futbol efsanesi ayrıca alçakgönüllüğü ve adaleti ile tanınıyordu. Memleketi Hamburger SV'ye olan sadakati ise oldukça saygı görüyordu.


Hamburg Yönetim Kurulu açıklamalarda bulundu

Kariyerini Hamburg'a adayan ve mavi siyahlı forma altında 580 maça çıkan efsanevi oyuncu 490 gol atma başarısı gösterdi. Vefat haberinden sonra Hamburg Yönetim Kurulu Üyesi olan Jonas Booldt, 'Onu asla unutmayacağız.' açıklamasında bulundu. Bold açıklamasına ek olarak: 'Seeler, iyi bir insandı. Sadelik, Sadakat ve yaşama sevinci doluydu. Hamburg'un özüydü.' ifadelerinde bulundu.


Bundesliga'nın ilk gol kralıydı

Hamburg tarihinin en çok gol atan oyuncusu olan Seeler, 2003 yılında Hamburg'un fahri vatandaşı oldu. Hamburg Belediyesi vefat haberinin üzerine açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda, 'Hamburg, Uwe Seeler’in yasını tutuyor. Bundesliga’nın ilk gol kralıydı.' söylendi. Seeler, 1963'te kurulan Bundesliga'nın 137 gol ile hâlâ Hamburg'un en fazla gol atan oyuncusu. Uwe Seeler, 1960, 1964 ve 1970 yıllarında yılın Alman futbolcusu seçilme başarısı göstermişti. Zamanında İspanya ve İtalya'daki büyük kulüplerden teklif alan ve özellikle İnter Milan'ın büyük milyonluk bir teklifini 'paradan daha önemli şeyler var.' diyerek reddedip Hamburg'da kalmayı tercih etti.

Seeler, Hamburg ile 1960'da Almanya şampiyonluğu, 1963'de Almanya kupasını kazandı.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal