Rus işgalciler Ukrayna’lı futbolcu Balançuk’u öldürdü

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta, Rusya'nın sivil halkı hedef alan saldırıları hala devam ediyor. Rusya tarafından gerçekleştirilen son saldırıda Ukraynalı ünlü futbolcu Sergey Balanchuk hayatını kaybetti.

10.07.2022-13:36 - (Son Güncelleme: 10.07.2022-15:45)

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana işlediği savaş suçlarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Sivil alanları sürekli bombalayan Rus ordusunun dün Ukraynalı ünlü futbolcu Sergey Balanchuk’un Donetsk bölgesindeki Bakhmut şehrini bombaladı. Bu bölgede yaşayan Balançuk da bombalama esnaında hayatını kaybetti.

SERGEY BALANCHUK KİMDİR?

1996-1999 yılları arasında İsrail'in Maccabi Haifa takımında oynayarak dünyaya adını duyurmuştu.

Balanchuk, 170 No'lu Obolon okulunda Alexander Shovkovsky, Sergei Fedorov ve Vladislav Vashchuk ile aynı sınıfta okudu. İlk maçını 1992'de ana Dinamo Kiev takımı için oynadı. Daha sonra İsrail’in ünlü Maccabi Haifa takımına transfer oldu. 

3 yıl bu takımdan oynadıktan sonra 3 sezon da 89 maç oynadığı Vorskla Poltava'ya taşındı. Daha sonra Kharkov "Metallist" de bir yıl geçirdi ve 2003 yılında kariyerine son verdi. Bundan sonra hukuk diploması aldı ve o zamandan beri meslekte çalıştı. Ukrayna Bankalar Birliği'nde tahkim mahkemesinde yargıçtı.



Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal