Yunanistan'daki Göçmenleri Kamplarına Personel Haricinde Kimse Giremeyecek

Yeni tür coronavirüs tedbirleri kapsamında, Yunanistan'ın Ege adalarındaki göçmen kamplarına personel dışında kimsenin girmesine izin verilmeyeceği belirtildi.

18.03.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-12:30) Yunanistan'daki Göçmenleri Kamplarına Personel Haricinde Kimse Giremeyecek

Yeni tür coronavirüs tedbirleri kapsamında, Yunanistan'ın Ege adalarındaki göçmen kamplarına personel dışında kimsenin girmesine izin verilmeyeceği belirtildi.

Yeni tür coronavirüs tedbirleri kapsamında, Yunanistan'ın Ege adalarındaki göçmen kamplarına personel dışında kimsenin girmesine izin verilmeyecek.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığınca gelen açıklamada, yalnızca personelin girmesine izin verilecek kamp bölgesine, personel haricinde girişlerin en az 2 haftalığına ertelendiği açıklandı.

Kampa getirilecek yeni göçmenlerin ilk olarak sağlık kontrolünden geçeceği belirtilen açıklamada, her kampa özel karantina bölümleri hazırlanacağının altı çizildi.

Kamp içi ve dışı hareketliliğin kısıtlandırılması için göçmenlere teşvik yapılacağına vurgu yapılan açıklamada, kamptaki spor salonu ve kütüphane benzeri türlü çalışmaların da sonlandırılacağı belirtildi.

Coronavirüsün, Moria Kampı'na sıçramasından korkuluyor.

Bu arada, Midilli Adası'ndaki Plomari kasabasındaki bir süpermarkette çalışan Yunan vatandaşı 40 yaşındaki bir kadında, coronavirüs tespit eidlmesinin akabinden, virüsün kötü şartlarıyla anılan Moria Kampı'na sıçramasından korkuluyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar, aşırı kalabalık ve hijyenik olmayan şartların olduğu Yunan adalarındaki göçmen kamplarında, yeni tür coronavirüs salgınının hızlıcae yayılabileceği uyarısında bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal