ABD, Sınırı Geçen Tüm Kaçak Göçmenleri Meksika'ya Gönderecek

ABD'nin, yeni tip coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ülkenin güneyinden kaçak geçen tüm göçmenleri Meksika’ya geri yollamayı planladığı iddia edildi.

18.03.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-10:53) ABD, Sınırı Geçen Tüm Kaçak Göçmenleri Meksika'ya Gönderecek

Associated Press'in (AP) haber ajansına demeç veren, kimliklerini açıklamak istemeyen iki yetkili, Trump yönetiminin, yasa dışı göçün önüne geçebilmek maksadıyla sınırdan kaçak geçen tüm göçmenleri Meksika’ya yollamak için bir plan hazırlığında olduğunu, son kararın ise henüz verilmediğini kaydetti.

Yetkililer, Meksika ve Venezuela’nın coronavirüsün Güney ve Kuzey Amerika’da yayılmasını engelleme konusunda çok yetersiz kaldığını, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu derece bir salgın tehlikesi halinde hududu insanlara ve mal geçişine kapatma yetkisine sahip olduğunu ifade etti.

Ulusal Güvenlik Departmanı Sözcüsü Heather Swift, Trump'ın Amerikalıları coronavirüs salgınından korumaya yoğunlaştığını ve tüm seçeneklerin ele alınabileceğini dile getirdi.

GÖÇMEN DESTEKÇİSİ GRUPLARDAN OLASI KARARA KINAMA

Kaçak göçmenleri Meksika’ya geri gönderme kararı henüz verilmeden göçmenlerle dayanışma grupları kınama açıklamalarında bulundu.

Trump yönetiminin, salgını, zulüm ve baskıdan kaçan insanların sığınma haklarını kısıtlamak maksadıyla bahane olarak kullandığını savunan Mülteci Koruması İnsan Hakları Birinci Direktörü Eleanor Acer, ''Salgınla ilgili kararlar, uzun zamandır sığınma talebinde bulunan göçmenlere sınırı kapatma gündemi olan Trump yönetimi tarafından değil halk sağlığı yetkilileri tarafından yönlendirilmelidir.'' ifadelerini kullandı.

Trump yönetiminin, güneyi tamamen kapatma ve Meksika'ya göçmenleri geri yollama politikasından resmi sığınma talebinde bulunan göçmenlerin etkilenmeyeceği ifade edildi.

ABD'nin Meksika hududundan kaçak geçenler konusunda geçen sene toplam 851 bin kişiyi tutuklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal