Yunanistan Türkiye'ye Ambargo Uygulanması İçin Destek Arayışında

Yunanistan, Avrupa Birliği'ne yaptığı 'Gümrük Birliği anlaşmasını askıya alın’ çağrısının akabinden, şimdi de İspanya, Almanya ve İtalya'dan, Türkiye’ye silah dış satım yapmamasını istedi.

20.10.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-17:54) Yunanistan Türkiye'ye Ambargo Uygulanması İçin Destek Arayışında

Yunan resmi haber ajansına göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Birliği Komisyonu'nun Komşuluk İlişkileri ve Genişlemeden yetkili mensubu Oliver Varhelyi'ye bir mektup yolladığını bildirdi.

Diplomatik kaynaklardan alındığı belirtilen habere göre Dendias, mektupta Türkiye'nin provokasyonlarına devam ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

'Komisyon, Türkiye'nin AB'ye karşı süregelen yasa dışı tavırlarını tasvip etmediğinin göstergesi olarak Gümrük Birliği anlaşmasının tamamen askıya alınmasını düşünmelidir.'

Dendias, Türkiye'nin daha öncesinden kestirilemeyen gümrük vergileri ile meşru ve öteki tedbirleri uygulamaya sokmak suretiyle Gümrük Birliği anlaşmasını tek taraflı bir şekilde ihlal etmeyi sürdürdüğünü ifade ederek Avrupa Birliği Komisyonu'ndan derhal ilave tedbirler almasını istedi.

DENDİAS; AMBARGO İÇİN MEKTUP YAZDI

Öte yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın; Almanya, İspanya ve İtalya Dışişleri Bakanlarına birer mektup göndererek Türkiye'ye askeri teçhizat dış satımını durdurmalarını talep ettiği bildirildi.

Yunan gazetesi, Türkiye'nin son zamanlardan 'provokatif eylemlerinin' Ege ile Doğu Akdeniz'de askeri araçlar kullanarak oldu-bitti vaziyeti oluşturmayı hedeflediğini yazdı.

Son Avrupa Birliği liderler zirvesinde mensup ülkelerin, saldırgan fiiller yapan veya bölgesel istikrarsızlık oluşturan 3. ülkelere askeri teçhizat dış satımını askıya alma taahhüdünde bulunduğuna dikkat çeken Dendias, Türkiye'nin de bu ülkeler içerisine girdiğini öne sürdü.

Dendias, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'a yolladığı mektupta da ilave olarak, Türkiye'ye fırkateyn, denizaltı, uçak, zırhlı araç dış satımı veya modernizasyonu için izin çıkarılmamasını talep etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal