Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketi ASELSAN Oldu

‘Türkiye’nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 Şirketi’ araştırmasında ilk 5’te yer alan şirketlerden dördü savunma sanayi şirketleri oldu. Bu dört şirket ise ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN ve HAVELSAN.

20.10.2020-16:27 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-16:54) Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketi ASELSAN Oldu

Turkishtime Dergisi tarafından yayımlanan "Türkiye'nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 Şirketi" araştırmasında, Ar-Ge proje sayısında birinci olan şirket ASELSAN oldu. İlk 5’te ise 4 adet savunma sanayi şirketi yer aldı. Bunlar Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ), Askeri Elektronik Sanayi A.Ş. (ASELSAN), Roket ve Ticaret Sanayi A.Ş. (ROKETSAN) ve Hava Elektronik Sanayi A.Ş. (HAVELSAN) oldu.

ASELSAN BİRİNCİ OLDU

Ar-Ge çalışanları bakımından da ASELSAN, 2019 yılı sonu itibarıyla 3 bin 947 personelle en çok araştırmacı istihdam eden şirket olarak dikkati çekti. Şirket, geçen yıl 2 milyar 975 milyon 377 bin 381 liralık Ar-Ge harcaması gerçekleştirdi. ASELSAN, yaptığı Ar-Ge yatırımlarını 2018'e göre yüzde 37,6 oranında artırmayı başardı.

LİSTE NASIL HAZIRLANDI?

Söz konusu Ar-Ge 250 Araştırması, Ar-Ge'deki trendleri ortaya koyarken Türkiye'nin katma değer yolculuğunun hangi noktada olduğunu da gözler önüne seriyor. Bu yılki rapor, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların Ar-Ge 250 araştırması kapsamında yaptıkları bildirimlerle Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından verilen bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptıkları açıklamalardan yola çıkılarak hazırlandı.

SAVUNMA SANAYİ BAŞKANI AÇIKLADI

Dört şirket de Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşu. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de sektör için gurur kaynağı olan bu olayı değerlendirdi ve başkanlığın Ar-Ge yatırımlarına dikkat çekti. Prof. Dr. Demir "Savunma Sanayii olarak Ar-Ge çalışmalarına önem veriyor ve bu çalışmaların önünü açıyoruz. TurkishTime'ın yayınladığı Ar-Ge Harcamaları En Yüksek Şirketler listesinde ilk 5'te 4 Savunma Sanayii şirketimizin olması bizi gururlandırmıştır." açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal