Yunan Kaşınıyor!

Ege’de Türkiye’nin ayağına dolanmaya çalışan Yunaistan Meriç Nehri üzerinde güvenlik devriyesi atan Özel Harekat mensubu polislerimize ateş açtı.

05.06.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-14:05) Yunan Kaşınıyor!

Ege’de Türkiye’nin ayağına dolanmaya çalışan Yunaistan Meriç Nehri üzerinde güvenlik devriyesi atan Özel Harekat mensubu polislerimize ateş açtı.

Önce Ak Deniz’de Türkiye’nin başına bela olmaya çalışan Yunanistan, Batı ve ABD’den umduğu desteği bulamayınca bu sefer Ege Denizi’ni yöneldi. Ege Denizi’nde Türk balıkçılara ateş açan yunan hücum botları, karakol botlarımız tarafından yunan adalarının kıyılarına kadar kovalandı. Ege’de de istediğini elde edemeyen Yunanlılar bu sefer kara sınırımızda Türkiye’nin başına bela olmaya çalışıyor.

Kara sınırımızda bulunan Meriç Nehri üzerinde devriye görevi atan Özel Harekat Polislerimize ateş açtı. Özel Harekat’ın havaya ateş açması üzerine sınırdan kaçan Yunan askerleri alarm durumuna geçti. Türk Sınır güvenlik birimlerinin teyakkuza geçmesi ile birlikte Edirne valisi devreye girerek birliklerin Yunanistan’dan ateş açan Yunanlı askerlerin tutuklayarak getirmesine engel oldu.

Kara sınırını tel örgülerle kapatan Yunanistan, sahipsiz mültecilere gerçek mermilerle ateş ederken yaşadığı rahatlığı Türk polisine de de yaşayacağını sandı.

Edirne valiliğinin müdahalesiyle duran Türk güvenlik birimleri, ikinci bir emre kadar teyakkuzda bekledikleri öğrenildi.

Bu arada Edirne valiliğinin Yunanistan makamlarını telefonla arayarak gerekli diplomatik uyarıyı yaptığı da alınan bilgiler arasında bulunuyor. Yunan tarafındaki sınır güvenlik görevlilerinin kaçarak boşalttıkları kontrol kuleleri ve mevzilere hala dönmedikleri de gözlendi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal