Yoğun Eylemlerin Olduğu Zimbabve'de İnternet Kesildi

Afrika ülkesi Zimbabve'de petrol fiyatlarında yapılan artışı protesto etmek için halk sokağa inince, ülkede internet bağlantısı kesildi.

18.01.2019-16:02 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-15:56) Yoğun Eylemlerin Olduğu Zimbabve'de İnternet Kesildi

Zimbabve'nin en büyük mobil operatörü Econet'ten yayınlanan açıklamada, ülkede akaryakıt ücretlerindeki artışlara dönük yapıalan eylemler sebebiyle ikinci bir talimata dek internet bağlantısının ikinci defa kesilmesi emri aldıkları kaydedildi. Açıklamada, "Avukatlarımız, mahkeme tersi bir karar verene dek talimata uymamız gerektiğini söyledi" sözleri kullanılırken hükümet tarafından mesele ile alakalı şimdilik açıklama yapmadı. Firma açıklamasında ayrıca, kesinti kararının kanuni olduğu ve bu karara uymaları gerektiğinin altını çizdi.

DAHA ÖNCE DE YASAKLANMIŞTI

Hafta başında internet servis sağlayıcısı Econet, yayınladığı yazılı açıklamada, hükümetin isteği üzerine ülkede bütün sosyal medya sitelerine erişimin yasaklandığını söylemişti. Açıklamada, "Değerli müşterilerimiz, ülkede kapatılan internet yeniden açıldı fakat Facebook, YouTube, WhatsApp ve Twitter'a belirsiz süre erişim olmayacaktır" sözlerine yer verilmişti.

NE OLMUŞTU?

Zimbabve hükümeti hafta sonu ülkede ekonomik krizin artmasıyla benzin fiyatının iki katına çıkacağını söylemişti. Hükümetin kararına tepki olarak yapılan eylemlerde emniyet kuvvetlerinin açtığı ateşte 5 kişi yaşamını yitirmiş, 68 kişi yaralanmış, en az 200 kişi de gözaltına alınmıştı. Ülkede başta başkent Harare olmak üzere değişik şehirlerdeki eylemler ve grev sebebiyle birçok kurum ve işletme kapatılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal