Trump'ın Eski Danışmanı Gözaltına Alındı!

Trump’ın seçimleri kazanmasında büyük rol oynayan ve ABD Başkanı'nın bir süreliğine danışmanlığını yapmış olan Steve Bannon gözaltına alındı!

21.08.2020-12:31 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-12:35) Trump'ın Eski Danışmanı Gözaltına Alındı!

Trump'ın eski danışmanı Steve Bannon Meksika sınırına örülen duvar için oluşturulan kampanyada ınlarca kişiyi dolandırmak suçuyla gözaltına alındı.

''We build the wall'' (Duvar inşa ediyoruz) kampanyasına destek olduğu tespit edilen kişileri dolandırdığı iddiası ile gözaltına alındı.

Adalet Bakanlığının konuya yönelik raporunda Bannon ve beraberindeki Brian Kolfage, Andrew Badolato ve Timothy Shea’nin duvar kampanyasına ekonomik destekte bulunan yüzbinlerce kişiyi dolandırdığı öne sürülürken, kampanya ile yaklaşık 25 milyon Dolar bağış biriktirdiği açıklandı.

KİŞİSEL HARCAMALARI İÇİN 1 MİLYON DOLAR HARCADI
Bakanlık, Bannon’un söz konusu bağışlar paralarından 1 milyon doları kendi için harcadığını dile getirdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra New York'ta mahkemeye çıkarılan Bannon, hakkındaki ''dolandırıcılık'' suçlamasını reddetti.

5 MİLYON DOLAR KEFALET KARŞILIĞINDA SERBEST
Diğer taraftan mahkeme, belli zamanlarda geçerli olmak üzere getirilen seyahat yasağı koşuluyla Bannon'ı 5 milyon dolar kefaletle serbest bırakmaya karar verdi.

GÖREVİNDEN 3 YIL ÖNCE AYRILDI!
''We Build the Wall'' kampanyası, Trump'ın yasa dışı göçmen geçişini önlemek amacıyla ABD- Meksika sınırına inşa ettirdiği duvarın özel kısımlarının fonlanması amacıyla başlatılmıştı.

IRKÇI SÖYLEMLERİ İLE DİKKAT ÇEKTİ!
ABD Başkanı Trump'ın Washington'da ''ırkçı söylemleriyle'' tartışmalara neden olan baş stratejisti ve Trump'ın seçimleri kazanmasındaki en önemli isimlerden görülen Bannon, 19 Ağustos 2017'de görevinden ayrılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal