Putin: ABD'nin Suriye'de Bulunması Yasa Dışıydı

Rusya Devlet Başkanı Putin, "ABD Başkanı Donald Trump'ın terör örgütü DEAŞ’e karşı zafer kazanıldığı yorumuna genel olarak katılıyorum." açıklamasında bulundu.

20.12.2018-14:57 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-14:53) Putin: ABD'nin Suriye'de Bulunması Yasa Dışıydı

Rusya Devlet Başkanı Putin, "ABD Başkanı Donald Trump'ın terör örgütü DEAŞ’e karşı zafer kazanıldığı yorumuna genel olarak katılıyorum." açıklamasında bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da gerçekleştirilen yıllık basın toplantısında, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı hakkında yorumlarda bulundu.

''ZAFER KAZANILDIĞI KONUSUNDA AYNI FİKİRDEYİM''

Suriye'de teröre karşı etkili adımlar atıldığını belirten Putin, "ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'de DEAŞ’e karşı zafer kazanıldığı yorumuna genel olarak katılıyorum. Fakat bu terör örgütlerinin, artık Afganistan ve civarindaki ülkelere sıçraması an meselesi. Kendi ülkelerine geri dönmeleri gibi bir risk de bulunuyor. Bu da ABD, Rusya, Avrupa ve Orta Asya için tehlike taşıyor." dedi.

''ÇEKİLDİKLERİNE DAİR BİR İŞARET GÖREMEDİK''

Putin, ABD'nin Suriye'den çekilmesi doğrultusunda yaptığı açıklamanın ne anlama geldiğini henüz kavrayamadığını söyleyerek "Şu anda Suriye'den çekildiklerine dair herhangi bir emare görmedik. Seneler önce Afganistan'dan da çekileceklerini söylemişlerdi fakat hala oradalar." sözlerini kullandı.

''ABD'NİN SURİYE'DE BULUNMASI YASA DIŞIYDI''

Suriye'de siyasi çözüm doğrultusundaki sürecin sürdüğünü belirten Putin, "ABD'nin Suriye'de bulunması yasa dışıydı. Rusya olarak, İstanbul zirvesinde, Türkiye, Almanya ve Fransa ile verdiğimiz karar kapsamında, Suriye anayasa komitesinin kurulması için elimizden geleni yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal